Deschacht: "Als ik stop met voetballen word ik zot"

ZATERDAG, 16 FEBRUARI 2019, 08:47 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Op de vooravond van zijn 38ste verjaardag scoorde Olivier Deschacht nog voor Lokeren. Al hangt de veroordeling voor gokken eerder deze week, als een zwarte wolk boven zijn hoofd. En wat met zijn voetbalcarrière: "Als ik stop met voetballen word ik zot".

Deschacht reageerde gisteren licht geëmotioneerd op de gokaffaire: "Ik heb niemand bedrogen, niemand pijn gedaan en geen enkel slachtoffer gemaakt. Ik word behandeld als een crimineel voor enkele kleine fouten die ik misschien gemaakt heb. De rechtbank zie drie maanden geleden nog dat ik onschuldig was en nu komen ze terug op die uitspraak. We kunnen nog één keer in beroep gaan, maar ik weet het niet. We zien wel wat we gaan doen."

Gisteren scoorde Deschacht voor Lokeren, maar veel hielp dat zijn ploeg niet vooruit, ze verloren met 3-1 op Standard. De degradatie komt nu wel heel dichtbij. Wat doet Deschacht na dit seizoen: zakt hij mee naar 1B of stopt hij helemaal met voetballen? "Ik voetbal heel graag en het gaat nog goed. Bovendien heb ik er ook nog zin in, als ik stop met voetballen word ik zot. Maar ik heb nog geen beslissing genomen. Ik ben elke dag met mijn toekomst bezig."



anderlecht-online forum