Anderlecht laat zege liggen in Athene

VRIJDAG, 5 NOVEMBER 2010, 08:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht en AEK Athene speelden 1-1 gelijk in de vierde poule-match in de Europa League. Voor paars-wit een gemiste kans om een stap te zetten naar de volgende ronde. Tegen een matig AEK had Anderlecht de kansen om te winnen.


Anderlecht begon matig aan de wedstrijd. Lecjaks liet zich twee keer pakken in de rug, maar Blanco en Gentsoglou slaagden er gelukkig niet in dit af te straffen. Een kopbal van Juhasz was de enige kans van Anderlecht voor de rust.

Vlak na de pauze maakte diezelfde Juhasz een overbodige fout in de zestien en Blanco trapte de strafschop hard en hoog in doel. Gelukkig voor Anderlecht speelde Legear opnieuw een sterke partij. Kort na het openingsdoelpunt veroverde hij de bal, liep zijn man voorbij en zorgde voor een goede voorzet tot bij Polak. Die trapte de bal rustig voorbij Saja tegen de netten.

In het slot van de wedstrijd had Anderlecht nog twee goede kansen om de volle buit mee naar België te nemen. Lukaku zag zijn schot echter tegen de paal hobbelen en Kanu trapte de rebound op Saja. De Griekse doelman had niet veel later ook een schitterende reactie in huis op een schot van dichtbij van Suarez.

Het bleef dus 1-1 en daar kan Anderlecht moeilijk blij mee zijn. Tegen een gehavend AEK had het de kansen om te winnen. Bovendien viel Mbark Boussoufa nog uit met een blessure.

Score: 1-1
Goal(s): 48' Blanco 1-0 (pen), 54' Polak 1-1

AEK Athene:Saja, Dadomo, Manolas, Nasuti, Patsatzoglou, Kafes, Lagos (73' Froxilias), Leonardo (65' Eder), Gentsoglou (86' Makos), Blanco, Djebbour
Anderlecht:Proto, Gillet, Juhasz, Mazuch, Lecjaks, Polak (78' Suarez), Kljestan, Kouyaté, Boussoufa (67' Kanu), Legear (90' Badibanga), Lukaku

Geel: 13' Gentsoglou, 45+4 Leonardo, 80' Kanu, 82' Legear
Rood: geen

Scheidsrechter: Kever (Zwi)
Stadion: Olympisch Stadion



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.