Anderlecht wint met 1-2 in Genk

ZONDAG, 31 OKTOBER 2010, 20:20 - Shahab
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht heeft leider Genk z'n tweede nederlaag op een rij toegediend. Lukaku maakte de winning goal na rust. Anderlecht nadert tot op 2 punten van Genk.

Genk werd al na negen minuten koud gepakt door Anderlecht. De snelle Legear brak door op rechts, Boussoufa trapte nog op de paal, maar Kljestan stond op de goede plaats: 0-1. Genk was even van slag en kreeg zijn motor niet aan de praat.

De gelijkmaker viel dus een beetje uit de lucht. Boussoufa leed balverlies na een slechte pass van Kouyaté. Buffel strafte de fout genadeloos af en liet Proto kansloos met een prachtige lob.

Na de 1-1 verdween het tempo wat uit de match. Al was het bij Genk telkens bibberen als Legear in balbezit kwam. Met de rust in zicht kwam Genk nog eens opzetten maar Proto bedreigen lukte niet.

Anderlecht kwam scherp uit de kleedkamer en dat leverde ook een goal op. Op voorzet van de bedrijvige Legear kopte Lukaku raak. Anderlecht wou doorgaan en Genk uittellen, maar Courtois hield met een ultieme reflex de 1-3 uit zijn doel.

Genk zette nog een tandje bij en Camus miste onbegrijpelijk en ook Buffel verprutste een open schietkans. Anderlecht vergat de match op de tegenaanval af te maken en Genk drong aan. Maar het slotoffensief van Genk leverde niets op.

Score: 1-2
Goal(s): 9' Kljestan 0-1, 23' Buffel 1-1, 53' Lukaku 1-2

Genk:Courtois, Matoukou, João Carlos, Pudil (90' Dugary), Anele, Buffel (90' Limbombe), Camus (78' Ogunjimi), Hubert, Vossen
Anderlecht:Proto, Juhasz, Gillet, Mazuch, Lecjaks Legear (90' Rnic), Boussoufa, Kljestan, Kouyate, Kanu (79' Suarez), Lukaku (88' Kabananga)

Geel: Tözsér, Kanu, Lukaku, Proto, Kljestan
Rood: /

Scheidsrechter: Johan Verbist
Stadion: Cristal Arenaanderlecht-online forum