"Bolasie heeft vraagteken achter zijn naam"

ZATERDAG, 2 FEBRUARI 2019, 22:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Met Yannick Bolasie heeft Anderlecht een grote naam weten te strikken op Deadline Day. Wat mogen we van hem verwachten? Sporza sprak met de Engelse journalist Phil Kirkbride. Die plaatst toch enkele kanttekeningen. "Het is een gok."

Volgens Kirkbride is het moeilijk om in te schatten of Bolasie meteen rendement oplevert. "Toen Everton hem in 2016 haalde, was hij een speler met kracht en snelheid. Was hij in zijn dagje, dan kon hij defensies echt pijn doen. Maar toen kwam die zware knieblessure. Sindsdien staat er een vraagteken achter zijn naam."

Voor de winterstop speelde Bolasie bij Aston Villa, maar een onverdeeld succes werd dit niet. "Hij ging in en uit de ploeg en wisselde goede momenten af met slechte." Dat Bolasie vervolgens zelf besliste om de uitleenbeurt af te breken, stemde Everton volgens Kirkbride niet gelukkig. "De coach maakte hem meteen duidelijk dat hij een andere club moest zoeken. Bolasie had nul kans om nog te spelen bij zijn moederclub."

Gelukkig heeft Kirkbride ook positieve zaken te melden. "Bolasie is geen moeilijke jongen. Hij lag bij Everton goed in de groep. Hij heeft grote kwaliteiten en een hele drukkendoos. Maar door die knieblessure is het toch een beetje een gok."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.