Najar: "Wij worden kampioen"

ZATERDAG, 2 FEBRUARI 2019, 08:18 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Andy Najar mag ondertussen al een ancien genoemd worden bij RSC Anderlecht. De titel opgeven wil de Hondurees ook nog niet. De ploeg geniet weer van het voetbal want onder Hein Vanhaezebrouck was er té veel tactiek. 

Najar ziet het verschil tussen Fred Rutten en Vanhaezebrouck, de ploeg speelt weer voetbal op training. En niet onbelangerijk: Rutten praat met zijn spelers en geeft hen vertrouwen.

"Onze wedstrijden tegen AA Gent en Eupen waren niet slecht, we hebben meer controle en balbezit. Ik zie dat we wekelijks progressie boeken. Onder Vanhaezebrouck moesten we blind aanvallen en dat werkte niet. Hij wou ook altijd met drie spelen achterin, dat is niet 'Anderlecht'."

"Er was gewoon té veel tactiek", gaat Najar verder, "Elke dag weer, ook als het slecht weer was. We stonden zo vaak stil dat ik het koud kreeg. Nu is er meer plezier op training en Rutten praat ook met iedereen. Dat geeft vertrouwen. Elke speler is weer blij op training."

Andy Najar woont ondertussen al enkele jaren in België, zijn kinderen lopen er school en spreken al een aardig woordje Nederlands. Hij zou het dus niet erg vinden om nog enkele jaren te voetballen in België. 

"Ik blijf dromen van Engeland en Arsenal. Maar ik ben ook graag bij Anderlecht, Anderlecht is top en heeft voor eeuwig een plek in mijn hart. Ik heb zelfs een tatoeage met het clublogo. Mijn familie is hier gelukkig, ik wil gerust nog tien jaar voetballen in België. Het plan is om ook mijn titels nog bij te voegen aan het clublogo op mijn arm. Ook die van dit jaar, want ja, wij geloven nog in de titel. Maar eerst play-off 1 veilig stellen."

Paars-wit heeft nu niet echt uitschieters in zijn kern maar Najar is van mening dat er wel voldoende kwaliteit in de ploeg zit.

"Toegegeven, we hebben geen Jovanovic, Biglia of Suárez maar de jongeren hebben absoluut talent. Je moet hen gewoon wat tijd geven. Ook ik probeer hen te helpen. Want ik ben nu ook stilaan al een ancien hé."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.