"Mijn eerste keuze was Ronaldo, tweede Messi en derde Bolasie"

VRIJDAG, 1 FEBRUARI 2019, 14:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Yannick Bolasie is de derde en laatste wintertransfer van Anderlecht. Geen diepe spits dus, maar meer een flankaanvaller. "Wij zochten vooral iemand met rendement", vertellen coach Fred Rutten en sportief directeur Frank Arnesen. Een diepe spits werd niet specifiek gezocht.

"Ik ben heel tevreden met Bolasie", zo vertelde Arnesen vanmiddag op de persconferentie. "We zochten een speler die rendement oplevert. Waarom zou ik een 9 kopen als we meestal 4-3-3 spelen? Dan zouden twee van onze spitsen niet spelen, of Rutten zou een ander systeem moeten spelen. Daarom is Bolasie een prima oplossing. Pas twee dagen geleden kwam hij uit de lucht vallen. Ik wil Michael Verschueren en zijn team hiervoor danken. En ook Romelu Lukaku."

Ook Fred Rutten is opgetogen met Bolasie. "Mijn eerste keuze was Cristiano Ronaldo, mijn tweede Messi en mijn derde staat daa. Nu is het enkel hopen dat hij de druk aankan", lacht Rutten, wijzend naar Bolasie. "We zochten een type dat meteen rendement zou brengen. Doelpunten scoren, assists leveren. We zochten ook iemand die klaar is. Dat is bij Bolasie het geval."

"Of ik niet liever een diepe spits wilde? Je hebt mij of Arnesen nooit horen roepen om een nummer negen. We willen rendement. Dimata en Santini hebben beiden 12 goals achter hun naam (Dimata zelfs 13, red.). Als ze zo doorgaan, komen ze beiden op 24. Wij riepen nooit om een negen, dat deed de buitenwereld."

"Eerst Play-off 1, dan zien we verder"

Anderlecht sluit de transferperiode af met Kara Mbodj, Peter Zulj en Yannick Bolasie. Genoeg versterking voor Rutten? "We leven van wedstrijd tot wedstrijd. Eens we in Play-off 1 raken, zien we hoe we ervoor staan. Met de huidige kern moeten we de eerste stap, in Play-off 1 raken, zeker kunnen realiseren", besluit de coach.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.