Zulj: "Ik kan hier een leider worden"

MAANDAG, 28 JANUARI 2019, 08:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Peter Zulj beleefde een geslaagd debuut. Na zijn invalbeurt ging Anderlecht beter voetballen. De Oostenrijker spreekt over een geslaagd debuut en gooit een bloemetje naar Yari Verschaeren. Ook zijn ploegmaats zijn vol lof.

"Ik ben tevreden over mijn eerste 45 minuten", vertelde Zulj na de partij tegen Eupen. "Dat ik bij mijn debuut meteen een assist afleverde, is mooi meegenomen. Ik probeerde om vertrouwen uit te stralen. Als ik iedereen beter ken, kan ik hier een leider worden. Geef me nog een week of twee om topfit te zijn (Zulj lag twee weken langer stil dan de Anderlecht-spelers, red.)."

Na de invalbeurt van Zulj ging ook Yari Verschaeren, die naar links trok, beter voetballen. "Met een type als Verschaeren voetbal ik graag. Hij is goed in één-tegen-éénsituaties en dat kunnen we dan samen uitspelen."

Santini, Kara en Saelemaekers vol lof.

Ivan Santini: "Zulj is zo rustig. Hij durft de bal vragen en gaat niet zweven ondanks alles wat hem overkomt."

Kara Mbodj: "Zulj liet zien dat hij ons iets kan bijbrengen, maar geef hem tijd. Technisch is hij heel sterk en hij laat de spelers rond hem beter voetballen. Laat ons echter geen mirakels verwachten van hem."

Alexis Saelemaekers: "Zulj brengt vooral sereniteit in het elftal. Hij is rustig en ook in moeilijke omstandigheden blijft hij rustig aan de bal. Hij praat veel en dat is voor ons, de jonge spelers, erg belangrijk. Een speler als hij hadden we nog niet."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.