Kayembe: “Een uitleenbeurt zag ik niet zitten”

VRIJDAG, 25 JANUARI 2019, 06:07 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Karim Belhocine dropte Edo Kayembe al in de basis, maar onder Fred Rutten is 20-jarige Congolees een vaste waarde geworden. Onder Hein Vanhaezebrouk was er nog sprake van een uitleenbeurt: “Maar dat zag ik zelf niet zitten.”

2019 zou weleens het jaar van Edo Kayembe kunnen worden. De 20-jarige Congolees maakte als defensieve middenvelder een goede indruk tijdens de winterstage en was ook

Het was tijdens de winterstage dat Kayembe een meer dan goede indruk maakte. Rutten beloonde hem dan ook met een basisplaats tegen AA Gent. Kayembe bedankte Rutten met een meer dan degelijke prestatie. Logischerwijs is er ook geen sprake meer van een uitleenbeurt.”

”Dat zag ik zelf ook niet zitten”, is Kayembe eerlijk, “Ik wil het waarmaken bij Anderlecht. Ik wil hier in de voetsporen treden van mijn landgenoten Chancel Mbemba en Dieumerci Mbokani. Onder Vanhaezebrouck kreeg ik geen kansen maar ik heb nooit aan mezelf getwijfeld. Het zou gewoon een kwestie van tijd geweest zijn voor ik mijn kans kreeg.”

“Toen kwam Rutten, een nieuwe coach, een nieuwe kans. Het is ongelooflijk hoeveel de coach praat met zijn spelers en dat heb ik nodig. Hoe kan je anders weten wat de coach wil als hij niet met jou praat. En ook Kums en Trebel staan mij altijd bij met raad en daad. De coach geeft mij ook veel vrijheid op het veld zolang ik mijn defensief werk maar doe”, besluit Kayembe. 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.