Zulj: "Hopelijk kan ik de problemen oplossen"

DINSDAG, 22 JANUARI 2019, 11:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht-aanwinst Peter Zulj (spreek uit als 'zjoel') sprak deze voormiddag voor het eerst met de pers. De Oostenrijker blaakte van het zelfvertrouwen. "Iedereen kent mijn kwaliteiten. Ik zal proberen ze te tonen tijdens de komende weken."

Met Zulj haalde Anderlecht de beste speler van Oostenrijk. "Dat klopt", zo antwoordt hij. "Ik toonde elke weekend mijn kwaliteiten. Het zijn de coaches, voorzitter en sportief directeurs van de clubs die kozen. Dus ja, ik denk wel dat ik de beste speler van Oostenrijk was het voorbije seizoen."

"Over één tot twee weken topfit"

Zulj zag zijn ploegmaats zondag aan het werk in Gent. "Het was een goede wedstrijd en het team heeft heel wat kwaliteiten", klonk het vriendelijk. "Het was de eerste partij na de winterstop, dus we moeten zien wat we beter kunnen doen. We denken positief en bereiden ons nu voor op zondag. Hopelijk winnen we dan wel."

Zelf speelde hij nog niet. "Ik was fysiek nog niet klaar. Hoe is de conditie? "Ik was nog niet klaar om te spelen in Gent. Mijn laatste wedstrijd dateert van 15 december. Ik werk hard elke dag, ook met de fysical coach na de training. Ik hoop over één à twee weken 100 procent te zijn."

"Druk hoort bij het voetbal"

Zulj moet bij Anderlecht voor creativiteit zorgen. "Ik hoop dat ik de problemen die er zijn kan oplossen. Maar we moeten samen spelen als één team. We moeten kijken van week tot week en hard werken. Dan volgen de overwinningen. Het systeem van de play-offs ken ik trouwens al. Dat hebben we in Oostenrijk ook."

Als creatieve middenvelder en met rugnummer 27 stapt Zulj in grote voetsporen. "Ik weet dat voor mij Kompany en Wasilewski dit nummer droegen. Ik ken hen, maar koos er niet om die reden voor. Ik keek gewoon wat er vrij was. Toen ik jonger was, droeg ik dat nummer ook. Dit zorgt niet voor extra druk. In elke club is er druk. Ik weet dat Anderlecht de grootste club in België is. Druk hoort bij het voetbal."

"Ik wil prijzen winnen"

Zulj leek lange tijd op weg naar Empoli, maar finaal werd het toch Anderlecht. Waarom? "Ik kwam hier met mijn vader en manager. We bekeken het oefencomplex en dit zag er erg goed uit. Ik sprak met de voorzitter en sportief directeur en had een erg goede indruk. Na een gesprek met mijn vader nam ik de beslissing. Anderlecht leek me een goede volgende stap. Ik wilde in het buitenland spelen en prijzen winnen."

In tegenstelling tot veel spelers uit een kleine competitie zet Zulj op vrij late leeftijd de stap naar het buitenland. "Misschien toonde ik vroeger niet elk weekend mijn kwaliteiten", antwoordt hij gevraagd naar een reden. "De laatste drie jaar doe ik dat wel. Nu heb ik de stap naar het buitenland gezet en ik ben blij hier te zijn. Van Nemanja Rnic hoorde ik veel positieve zaken. Nu ben ik hier en het bevalt me."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.