Hoe gaat het met… Alexandru Chipciu?

MAANDAG, 21 JANUARI 2019, 17:00 - WauteRSCA
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht leent dit seizoen weer een aantal spelers uit. Nu de meeste competities halverwege zijn, is het tijd om hun situatie eens te bekijken. Vandaag: Alexandru Chipciu.

Leeftijd: 29
Contract bij Anderlecht tot:30.06.2020
Speelt momenteel voor:Sparta Praag (HET Liga)
Aankoopoptie? € 2.000.000
 
Verleden
Chipciu belandde in de zomer van 2016 voor drie miljoen euro bij Anderlecht. Hij was wellicht de speler met het meeste Weiler-DNA.

In het kampioenenjaar was Chipciu goed voor zes doelpunten en dertien assists. Vorig jaar kwam hij in de maanden onder Weiler niet verder dan één assist en verdween hij onder Hein Vanhaezebrouck helemaal uit beeld.

Dit seizoen

Deze zomer vervoegde Chipciu zijn landgenoot Nicolae Stanciu bij Slavia Praag. Hoewel Anderlecht hem wou verkopen, moest het uiteindelijk instemmen met een uitleenbeurt en een aankoopoptie.
Bij de Tsjechen heeft Chipciu een basisplaats als rechtsachter. Hij scoorde er één doelpunt en gaf twee assists. Stanciu zit aan vier doelpunten en zeven assists.

Toekomst

In november schreef HLN dat Sparta de optie van twee miljoen euro graag zou lichten. Hij lijkt halverwege het seizoen dan ook de enige van de vijf uitgeleende spelers op wie de optie zal worden gelicht. *

Twee miljoen euro zou van Chipciu echter de op drie na duurste transfer uit de clubgeschiedenis maken. Een rechtsachter die op het einde van het seizoen toch al dertig is en nog maar één jaar onder contract ligt bij een club die hem niet meer nodig heeft. Eerst zien en dan geloven. Wat denken jullie?
 
* De aankoopoptie van Leander Dendoncker was een verplichte aankoopoptie.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum