Rutten debuteert met nederlaag

ZONDAG, 20 JANUARI 2019, 20:20 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn eerste wedstrijd onder Fred Rutten niet kunnen winnen. In de Ghelamco Arena verloor paars-wit met 1-0 van AA Gent. Het enige doelpunt viel kort na de tweede gele kaart van Amuzu.

Rutten verraste met Obradovic als linksachter en Gerkens op de tien. De wedstrijd kwam rustig op gang, maar daarna kregen we een leuke eerste helft te zien met kansen aan beide kanten. Doelmannen Kaminski en Didillon toonden hun klasse. Bij Anderlecht kwam het gevaar vooral van Amuzu. De beste kans was voor Kums.

De tweede helft was minder aangenaam om volgen. We kregen vooral middenveldspel en grote kansen bleven uit. Een kwartier voor tijd kreeg Amuzu zijn tweede gele kaart toen hij zijn balverlies wilde goedmaken en Bronn onderuit trok. Amper een minuut later kopte wintertransfer Sorloth Gent naar de overwinning. Santini was nog dichtbij de gelijkmaker, maar hij strandde op Kaminski.