Zulj: "Ik zie wat anderen niet zien"

VRIJDAG, 18 JANUARI 2019, 09:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Peter Zulj nam gisteren afscheid van Sturm Graz, vandaag sluit hij aan bij Anderlecht. De wedstrijd tegen Gent komt nog te vroeg, zo zegt hij aan Het Laatste Nieuws. In deze krant stelt hij ook zichzelf kort voor.

Volgens Zulj kan hij zowel op de tien spelen als lager op het middenveld. "Ik pas in de filosofie en de manier van voetballen van Fred Rutten, dat leerde ik uit een gesprek met hem", aldus de Oostenrijker. "Ik ben inderdaad niet van de snelste, maar ik denk wel snel. Ik zie wat anderen niet zien en kan dat uitvoeren."

Zulj beschikt naar eigen zeggen over een prima linkervoet en is gevaarlijk op stilstaande fases. "Ik speel ook voortdurend vooruit", zo zegt hij nog. In Oostenrijk had Zulj lang het imago niet altijd even gemotiveerd te zijn. "Dat klopt", geeft hij toe, "maar een paar jaar geleden draaide ik de knop om. Nu ben ik op en top prof."

Voor hij bij Anderlecht tekende, stak Zulj zijn licht op bij Nemanja Rnic, in 2008 even bij Anderlecht. De twee speelden nog samen bij Wolfsberger. "Hij vertelde me dat de fans durven fluiten als het niet goed gaat, maar daar heb ik geen problemen mee. Bij Sturm was dit ook zo."



anderlecht-online forum