Standard schiet Anderlecht naar een crisis

MAANDAG, 4 OKTOBER 2010, 10:52 - D.A.B.
Logo Anderlecht-Online

Sporting Anderlecht heeft voor het eerst in 20 uitmatchen nog eens verloren. Standard Luik was veel te sterk in de topper: 5-1. Opnieuw een zware pandoering voor de landskampioen, dat nu in een crisis belandt.


Een fel Standard greep de landskampioen meteen naar de keel en dat loonde al vroeg. Leye verlengde een vrije trap met zijn hoofd in doel, al stond hij wel buitenspel. Anderlecht reageerde via Suarez, maar Bolat hield de Argentijn van de snelle gelijkmaker.

De thuisploeg voetbalde scherper en Anderlecht miste inspiratie. Tchité miste oog in oog met Proto en de 2-0 van Leye strandde op de lat. In de slotfase van de 1e helft hield Bolat Standard wel enkele keren overeind.

Anderlecht kwam scherper uit de kleedkamer, maar het was Standard dat scoorde. Tchité was twee keer de beul met dienst. Eerst duwde hij een vrije trap van Carcela binnen en daarna mikte hij van zo'n 20 meter voorbij Proto.

De wedstrijd werd bitsiger en Suarez ontsnapte aan een rode kaart na een vuile overtreding op Carcela. Iets na het uur bracht Boussoufa weer spanning in de match. Hij verschalkte Bolat na een gemeten pass van Lukaku.

De goal gaf Anderlecht even hoop, maar Standard nam de controle snel weer over. Bokanga besliste vijf minuten voor tijd de match en in de extra tijd werd het zelfs nog 5-1 via Carcela.

Bron: Teletekst

Resultaat: 5-1
Goals: 4' Leye 1-0, 55' Tchité 2-0, 59' Tchité 3-0, 66' Boussoufa 3-1, 85' Bokanga 4-1, 92' Carcela 5-1

Standard: Bolat, Opare, Ramos, Ciman, Pocognoli, Witsel, Defour (86' Angeli), Carcela, Leye (81' Bokanga), Tchité, Cyriac (73' Nong)
Anderlecht: Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz (88' Bernardez), Deschacht, Marecek (46' Legear) Biglia, Polak, Suarez, Boussoufa, Lukaku

Geel: Opare, Witsel, Tchité, Cyriac, Gillet, Mazuch, Juhasz, Suarez
Rood: /

Scheidsrechter: Gumienny
Stadion: Sclesinanderlecht-online forum