Rutten: "Spelers stralen uit dat ze heel hard willen werken"

VRIJDAG, 11 JANUARI 2019, 19:05 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Fred Rutten spreekt nog niet meteen over transfers. De Nederlander is ervan overtuigd dat er meer kwaliteit in de groep zit dan de resultaten weergeven. Pas na de stage en de twee oefenwedstrijden zal er samengezeten worden over eventuele transfers. 

RSC Anderlecht heeft zondag nog een oefenduel in Pinatar om nadien dan terug naar België te vertrekken. Maar voorlopig vertoeven ze nog onder de Spaanse zon: "Het is hier een prachtig trainingscomplex", zegt Rutten, "Een prachtige omgeving om in te trainen. En ik zie op training dat mijn spelers hard willen werken, dat stralen ze ook uit en geeft mij een goed gevoel."

Over transfers willen de Nederlander zich nog niet uitspreken. "Ik denk wel dat Anderlecht meer kwaliteit in zijn ploeg heeft dan de resultaten momenteel weergeven. Een training is ook niet echt geschikt om de kwaliteit weer te geven. Daar dienen de twee oefenwedstrijden voor die we hier gaan spelen. Dan zal ik de kwaliteit beter kunnen inschatten.Na die twee wedstrijden zullen we ook samenzitten om te bekijken wat er nog nodig is."

Gelooft Rutten überhaupt nog in de titel? "Het eerste wat we nu moeten doen is minder wedstrijden verliezen. We moeten de afstand verkleinen op de nummer 1. Ik ga altijd voor het hoogste maar eerst moeten we nu wedstrijden beginnen winnen. Als dat lukt, zal je vanzelf meer mogelijkheden hebben in de play-offs."

De eerste wedstrijd na de winterstop is de uitwedstrijd tegen AA Gent. "Een moeilijk uitduel? Bestaan er eigenlijk nog gemakkelijke wedstrijden in het voetbal van vandaag ? We zullen in ieder geval goed voorbereid zijn en gaan voor de drie punten", zegt Rutten. 

Foto:@ Pinatar Arena

Bron: sporza.beanderlecht-online forum