Hoe gaat het met… Josué Sa?

ZONDAG, 13 JANUARI 2019, 14:00 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht leent dit seizoen weer een aantal spelers uit. Nu de meeste competities halverwege zijn, is het tijd om hun situatie eens te bekijken. Vandaag: Josué Sa.

Leeftijd: 26
Contract bij Anderlecht tot:30.06.2021
Speelt momenteel voor:Kasimpasa (Süper Lig)
Aankoopoptie? Ja
 
Verleden

Sa was één van de ontelbare ‘31 augustus-oplossingen’ waar uiteindelijk niemand echt warm van werd. Hij kostte 2,2 miljoen euro en speelde afgelopen seizoen 26 wedstrijden voor paars-wit, maar kon nooit echt overtuigen.

Dit seizoen

Hoewel er geen blessure in het spel was, kwam Sa tot begin november welgeteld één keer in actie voor de Turken. Op 11 november sloot hij blijkbaar een wapenstilstand met zijn coach, want in de zes laatste wedstrijden van het jaar kwam hij elke keer in actie. Drie keer als basisspeler, drie keer als invaller.

Opvallend is dat Sa de laatste vijf wedstrijden als verdedigende middenvelder fungeerde in een driehoek met de punt naar achter.

Bij Kasimpasa deelt hij de kleedkamer met Trezeguet, die deze zomer voor twee miljoen euro werd overgenomen van paars-wit. De Egyptenaar was intussen goed voor vijf goals en vijf assists.

Toekomst

Net als de andere uitgeleende spelers heeft Sa geen toekomst in het Astridpark. Anderlecht kan dus maar beter hopen dat Kasimpasa zijn aankoopoptie licht.

Hadden jullie een middenvelder gezien in Sa? En had Anderlecht Trezeguet nog kunnen gebruiken?  Reageren kan onder dit artikel.
 
 



anderlecht-online forum