Hoe gaat het met… Davy Roef?

VRIJDAG, 11 JANUARI 2019, 14:00 - WauteRSCA
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht leent dit seizoen weer een aantal spelers uit. Nu de meeste competities halverwege zijn, is het tijd om hun situatie eens te bekijken. Vandaag: Davy Roef
 

Leeftijd: 24
Contract bij Anderlecht tot:30.06.2020
Speelt momenteel voor: Waasland-Beveren
Aankoopoptie? €750.000
 
Verleden
 
Roef speelde in de jeugd voor Wilrijk en Beerschot, alvorens hij bij Anderlecht belandde. In de zomer van 2012 werd hij naar de A-kern gehaald.
 
Op 19 januari 2014 debuteerde hij voor de paars-witte hoofdmacht toen hij de geblesseerde Silvio Proto kwam vervangen. Het seizoen daarop speelde hij zes wedstrijden, maar in het seizoen 2015-2016 kwam hij niet verder dan twee bekerwedstrijden.
 
In de eerste seizoenshelft van 2016-2017 had Roef een basisplaats, maar nadien werd hij geslachtofferd voor Frank Boeckx. Roef trok uiteindelijk op huurbasis naar Deportivo La Coruña, waar hij uiteindelijk maar één wedstrijd speelde.
 
Dit seizoen
 
Net als afgelopen seizoen wordt Roef uitgeleend aan Waasland-Beveren, waar hij onbetwist titularis is. In negentien wedstrijden hield hij dit seizoen al vier keer de nul. Dat zijn er nu al twee meer dan afgelopen seizoen in dertig partijen.
 
Waasland-Beveren staat momenteel veertiende met twintig punten en mag Roef voor een aantal daarvan dankbaar zijn. De Rumstenaar wordt hoe dan ook een cruciale schakel in de strijd tegen de degradatie.
 
Toekomst
 
Waasland-Beveren wil de contractueel bepaalde 750.000 euro op tafel leggen om Roef langer aan zich te binden. Roef zou daarmee de huidige recordtransfer van 400.000 (voor Francesco Forte) verpulveren.
 
Een persoonlijk akkoord is er nog niet tussen Roef en Waasland-Beveren, maar het ziet er naar uit dat Roef ook volgend seizoen nog voor ‘De Leeuwen’ zal spelen.
 

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum