Rutten: "Voetbal brengen dat winst oplevert"

WOENSDAG, 9 JANUARI 2019, 08:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Via de sociale media van Anderlecht heeft Fred Rutten tien vragen van supporters beantwoord. De coach geeft onder meer aan dat hij het terecht vindt dat de supporters momenteel ontevreden zijn. Ontdek hier de vragen en de antwoorden.

Waarom koos je voor Anderlecht?
"Tegen de naam Anderlecht zeg je absoluut geen 'neen'. Dat is een kort antwoord, maar het is zo. Anderlecht is zo'n grote club in België, daar kon ik geen 'neen' tegen zeggen."

Wat is je eerste indruk van de ploeg?
"Ze zijn zeer enthousiast. We hebben nog niet veel gedaan, maar mijn eerste indruk is positief."

Wat zijn de ambities voor dit seizoen?
"Wat hoort bij Anderlecht: zo dicht mogelijk tegen de titel komen en gaan om kampioen te worden. Of het mogelijk is met deze achterstand? Het is niet gemakkelijk, maar in het voetbal zijn soms dingen mogelijk."

Wat voor voetbal mogen we verwachten?
"Ik wil een soort voetbal spelen dat de winst oplevert. De drie punten zijn voor ons momenteel het belangrijkst. Normaal gezien hou ik ervan om 4-3-3 te spelen, maar afhankelijk van het potentieel van de spelers zal ik kiezen in welke formatie we spelen."

Welk type spelers wil je nog graag toevoegen aan je kern?
"Eind deze week kunnen we een balans opmaken en een goede beoordeling maken over de versterking die we nodig hebben. Ik zal dat doen samen met de andere mensen die daarover beslissen."

Hoe ga je de spelers het vertrouwen teruggeven?
"Het beste medicijn is winnen. Dat geeft het vertrouwen terug. Ik ben wel een coach die communiceert met zijn spelers en misschien geeft hen dat ook vertrouwen."

Wat verwacht je van de Anderlecht-supporters?
"Ik denk dat de supporters momenteel ontevreden zijn en dat is terecht. Als je een club als Anderlecht bent en je staat, in punten, zo ver van de eerste plaats, dan stemt dat niet tot tevredenheid. Ik hoop dat ik dat kan keren en dat de supporters, zeker in thuiswedstrijden, vol achter de ploeg gaan staan."

Wat is de beste speler met wie je ooit samenwerkte?
"Dat is een moeilijke. Er zijn er een aantal: Mark van Bommel, Giorginho Wijnaldum, ... Ik kan er nog wel enkele opnoemen."

Wat zijn je hobby's?
"Mijn grootste hobby is mijn gezin. Mijn vak vereist zoveel tijd en energie. De beperkte tijd die overblijft, besteed ik aan mijn gezin, mijn kinderen en kleinkinderen."

Heb je al Franse woorden geleerd?
"Euh, ja: très bien, extraordinaire. Dat zijn positieve boodschappen, of niet?"

Foto: © Pinatar Arena



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.