Hoe gaat het met… Isaac Kiese Thelin?

DINSDAG, 8 JANUARI 2019, 14:00 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht leent dit seizoen weer een aantal spelers uit. Nu de meeste competities halverwege zijn, is het tijd om hun situatie eens te bekijken. Vandaag: Isaac Kiese Thelin.

Leeftijd: 26
Contract bij Anderlecht tot: 30.06.2022
Speelt momenteel voor: Bayer Leverkusen (Bundesliga)
Aankoopoptie? +- €4.000.000
 
Verleden
 
Anderlecht plukte Thelin in de winter van 2017 op huurbasis weg bij Bordeaux. In 22 wedstrijden kwam hij niet verder dan twee doelpunten. Toch betaalde Anderlecht die zomer 2,75 miljoen om hem definitief aan te trekken en hem meteen uit te lenen aan Waasland-Beveren. Herman Van Holsbeeck maakte zich sterk dat ze hem met winst zouden verkopen.
 
Vorig jaar was Thelin met negentien doelpunten van goudwaarde voor de ‘Leeuwen.’ Toch lukte het niet om hem deze zomer te verkopen. Uiteindelijk werd het een uitleenbeurt aan Bayer Leverkusen.
 
Dit seizoen
 
Thelin heeft het niet onder de markt in Duitsland. In de Bundesliga moet hij het momenteel stellen met één basisplaats en vijf invalbeurten. De laatste keer dat hij tussen de lijnen kwam was zelfs al op 20 oktober. Sindsdien pendelt hij tussen de bank en de tribune. De Zweed kon nog niet scoren.

In de Europa League stond hij vier keer in de basis en mocht hij één keer invallen. Tegen Ludogorets maakte hij zijn enige doelpunt van het seizoen.

De vizieren staan in het algemeen niet al te scherp bij de West-Duitse club. Spits Kevin Volland is samen met aanvallende middenvelder Kai Havertz clubtopschutter met zes doelpunten. De Argentijns-Italiaanse spits Lucas Allario kwam ook nog niet verder dan twee stuks.

Toekomst

Het lijkt momenteel weinig waarschijnlijk dat Leverkusen vier miljoen euro op tafel gaat leggen voor Thelin. Hij ligt na dit seizoen nog drie jaar onder contract bij paars-wit, maar dat heeft met Ivan Santini al een gelijkaardig type spits lopen.

Moet Anderlecht Thelin voortijdig terughalen als Santini deze winter zou vertrekken? of heeft het gewoon zo geen type spits nodig? Reageren kan onder dit artikel.



anderlecht-online forum