Hjulmand was in Brussel voor gesprekken

MAANDAG, 7 JANUARI 2019, 08:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS De eeuwige tweede optie, dat lot was Kasper Hjulmand de voorbije weken beschoren. Michaël Verschueren bevestigt dat de Deen een interessante piste was, maar enkele factoren bemoeilijkten zijn komst. Nochtans reisde Hjulmand af naar België voor gesprekken.

Zijn naam verscheen nog niet in Het Laaste Nieuws, maar vandaag weet de krant dat Hjulmand en Rutten de twee kandidaten waren die aan het eind van de rit overbleven als kandidaat-coach voor Anderlecht. "Hjulmand beantwoordde aan het profiel dat we zochten, maar de internationale ervaring van Rutten gaf de doorslag", zo vertelt Verschueren nu.

Het Laatste Nieuws weet dat Hjulmand zelfs naar België kwam voor gesprekken met de Anderlecht-top. Toch werd hij het niet. Volgens Het Nieuwsblad waren nochtans sommige bestuurleden van paars-wit gecharmeerd door de coach van Nordjylland. Dat hij hongerig bleef, ook al liet Anderlecht zijn dossier wekenlang aanslepen, bewees volgens hen hoe hongerig hij was.

Zijn afkoopsom bleek echter een probleem. Anderlecht probeerde wel een akkoord te vinden met Nordjylland, maar dat lukte niet. Volgens Het Nieuwsblad hield de club halsstarrig vast aan de som van 1,5 miljoen euro. Het Laatste Nieuws houdt het op ruim één miljoen euro. Ook dit deed de keuze finaal overhellen richting Rutten. 



anderlecht-online forum