Anderlecht gaat kopje onder: 1-3

WOENSDAG, 29 SEPTEMBER 2004, 22:43 - Michaël

Anderlecht heeft zijn eerste thuismatch in deze Champions League verloren. Ook tegen Inter was paarswit kansloos. Het kon maar 20 minuten echt meespelen.

In de beginfase stond de jonge defensie van Anderlecht te trillen op de benen. Na een slechte uitworp van Peersman reageerde Inter-spits Martins nog overhaast. Maar toen Adriano vanaf rechts voorzette dook de Nigeriaan op in de rug van Traore: 0-1 in de 9e minuut.
Halfweg de eerste helft vond Anderlecht eindelijk zijn draai. Aruna en Hasi schoten van ver en Wilhelmsson probeerde tevergeefs een penalty te versieren.
Mbo Mpenza toonde één keer zijn klasse, maar Aruna kopte zijn voorzet naast. Toldo moest ook nog redding brengen op een vluchtschot van Wilhelmsson.

Anderlecht kon na de rust geen vervolg breien aan het goede spel. Inter drukte meteen en dat leverde snelle goals op. Adriano sprong bij een hoekschop hoger dan Traore (0-2) en Stankovic bezegelde van ver het lot van Anderlecht (0-3).
Inter speelde niet weergaloos, maar de thuisploeg liep achter de feiten aan. Anderlecht versierde wel nog enkele kansen. Een afgeweken schot van Aruna belandde op de paal en Iachtchouk kopte op Toldo. En in de slotseconden kon de ingevallen Baseggio nog de eer redden.

UITSLAG: 1-3
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
Doelpunten: 9' Martins 0-1, 51' Adriano 0-2, 55' Stankovic 0-3, 90'+3' Baseggio 1-3

Anderlecht: Peersman, Deschacht, Kompany, Traore, Vanden Borre, Hasi (64' Baseggio), Zetterberg, Mpenza, Wilhelmsson, Aruna, Jestrovic (71' Iachtchouk)

Inter: Toldo, Ze Maria, Cordoba, Burdisso, Favalli (52' J.Zanetti), Stankovic (69' Davids), Cambiasso, Veron, Emre, Adriano (67' Cruz), Martins

Scheidsrechter: Vassaras (Gri)