Anderlecht verliest tegen Zenit 1-3

VRIJDAG, 17 SEPTEMBER 2010, 11:12 - RSCA Skater
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht is in zijn eerste Europa League-wedstrijd op een heel sterk Zenit Sint-Petersburg gebotst. De Russen gaven Anderlecht voetballes in de eerste helft en namen terecht de volle buit : 1-3.


In de eerste helft stond er maar één ploeg op het veld: Zenit. Anderlecht hield opendeurdag achterin en de Russen sneden keer op keer door de defensie als door boter. Na een vlijmscherpe aanval liep Kerzjakov weg uit de rug van Bernardez en kopte vrijstaand binnen.

PhotoNews Zenit was kwistig met de missers en zo bleef het spannend tot voorbij het halfuur. Na Russisch tiktakvoetbal werd Kerzjakov gevonden en die legde de bal opnieuw voorbij de hulpeloze Proto.

Anderlecht had weinig in de melk te brokkelen. Boussoufa kon twee keer op doel vuren, maar tot zijn frustratie liep Gillet steeds in de baan van de bal.

Nog voor de rust zette Zenit zijn suprematie nog wat extra in de verf. Kerzjakov zette de kroon op het werk met zijn derde goal, een heerlijke krulbal in de winkelhaak. Jacobs gooide in de tweede helft Legear in de ploeg en van hem kregen de Anderlecht-fans het wel warm.

Zenit vond het allemaal best en hield het bij wat prikken. Juhasz kon de pijn zo verzachten na een corner. Anderlecht kwam in de slotfase nog sterk opzetten, maar de kansen om er 2-3 van te maken werden de nek omgewrongen.

Bron: Sporza

Score: 1-3
Goal(s): 8', 33' und 44' Kerzjakov 0-1, 0-2 und 0-3, 66' Juhasz 1-3

Anderlecht:Proto, Rnic (46' Legear), Bernardez, Juhasz, Deschacht, Biglia, Gillet, Boussoufa, Polak, Lukaku, Suarez
Zenit:Zjevnov, Semak, Bruno Alves, Lombaerts, Lukovic, Denisov, Zirjanov, Danny (90' Krizanac), Sjirokov (36' Fajzoelin), Kerzjakov (79' Jonov), Lazovic

Geel: Bernardez, Bruno Alves, Lukovic
Rood: /

Scheidsrechter: Grafe (Dui)
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadion



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.