Lukaku bezorgt Anderlecht winst tegen STVV

VRIJDAG, 10 SEPTEMBER 2010, 22:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft de lastige trip naar Sint-Truiden tot een goed einde weten te brengen. Romelu Lukaku bezorgde paars-wit met zijn eerste doelpunten van de competitie een 0-2 overwinning. In de stand wordt Anderlecht even tweede.


Ariël Jacobs had twee verrassingen in petto in zijn ploegopstelling. Mazuch begon opnieuw de bank ten voordele van Bernardez en Marecek kreeg de voorkeur op Kouyaté, die ten gevolge van de ramadan niet in de beste vorm verkeert.

Thuisploeg Sint-Truiden nam de beste start en zag een poging van Camara op de paal stranden. Anderlecht slaagde er niet in de partij in handen te nemen, maar kwam wel op voorsprong via zijn eerste doelkans. Na een snelle counter bedient Suarez Lukaku, die zich mooi van zijn man ontdoet en zijn eerste competitiegoal binnen knalt.

Goed tien minuten later verdubbelt diezelfde Lukaku de score. Na een knappe één-twee met Boussoufa jaagt hij de bal loeihard in de bovenhoek. De Kanaries reageerden aangeslagen en Anderlecht kon de wedstrijd rustig controleren tot aan de pauze. Al moest Proto nog wel redden op een kopbal van Sidibe.

Na de pauze verwaterde het spel en kregen beide ploegen wat kansjes. Sidibe faalde alleen voor Proto en Boussoufa zag een lob van de lijn gekeerd door Odoi. Een echt slotoffensief van STVV kwam er niet, al schreeuwde heel Staaien nog voor een strafschop na een contact tussen Bernardez en Camara. Scheidsrechter Verbist ging er terecht niet op in.

In de slotfase gunde Jacobs Lukaku een applausvervanging en de 16-jarige Kabasele mocht nog even proeven van eerste klasse. Zonder geweldig te spelen heeft Anderlecht de drie punten weten mee te nemen uit Sint-Truiden en kan het rustig toeleven naar de wedstrijd van donderdag tegen Zenit Sint-Petersburg.

Score: 0-2
Goal(s): 19' Lukaku 0-1, 31' Lukaku 0-2

Sint-Truiden:Van der Jeugt, Wagemakers (84' Onana), Odoi, Euvrard, Rymenants, Mennes, Caluwé, Delorge, Christ (75' Evertz), Sidibe, Camara
Anderlecht:Proto, Gillet, Bernardez, Juhasz, Deschacht, Biglia, Marecek (64' Kouyaté), Polak, Suarez, Boussoufa (88' Kabasele), Lukaku (84' Badibanga)

Geel: 19' Deschacht, 25' Mennes, 26' Suarez, 63' Delorge
Rood: Geen

Scheidsrechter: Verbist
Stadion: Staaien



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.