Anderlecht speelt gelijk tegen Zulte

ZONDAG, 29 AUGUSTUS 2010, 13:15 - RSCA Skater
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht is nog niet helemaal hersteld van de CL-uitschakeling tegen Partizan Belgrad. Thuis tegen Zulte Waregem werd het gisteren avond 0-0. Matias Suarez trapte 2 keer op de paal.


In Play-off I vorig seizoen werd dit duel 6-0, Zulte Waregem wilde een nieuwe afstraffing vermijden en begon dan ook voorzichtig. De thuisploeg was meteen gevaarlijk via Suarez. Polaks kopbal en Lukaku's trap waren niet goed genoeg geplaatst.

PhotoNews Halfweg de eerste helft begon Anderlecht slordiger te spelen, Zulte Waregem hield makkelijk stand. Na de rust werd het niet beter. Boussoufa kon meer doen met een vrije trap.

Anderlecht probeerde, maar vond geen opening. Polak ontsnapte nog aan rood, terwijl Habibou een mooie kans miste voor Zulte Waregem.

In de slotfase kreeg Anderlecht toch nog kansen genoeg om de punten thuis te houden. Maar Suarez knalde twee keer staalhard op de paal en ook Badibanga miste voor het open doel.

Bijna kreeg Anderlecht nog het deksel op de neus, maar Sterckx (door Anderlecht aan Zulte Waregem uitgeleend) schoof de bal net naast de paal.

Anderlecht, dat 71% balbezit had, kon zo voor het eerst in 49 competitiematchen thuis niet scoren. Zulte Waregem was tevreden met de 0-0.

Score: 0-0
Goal(s): /

Anderlecht:Proto, Deschacht, Juhasz, Biglia, Bernardez, Polak, Boussoufa, Gillet, Marecek (70' Badibanga), Suarez, Lukaku (60' Kanu)
Zulte Waregem:Bossut, D'Haene, Minne, Maréval, Vandenbroeck, Van Nieuwenhuyze, Meert, Hyland, Sterckx, Delaplace (73' Nfor), Habibou

Geel: Bernardez, D'Haene, Polak, Deschacht
Rood: /

Scheidsrechter: J. Van de Velde
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadionanderlecht-online forum