Anderlecht vergooit zege in slotminuten

ZONDAG, 9 DECEMBER 2018, 20:20 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Voor de derde week op rij heeft Anderlecht niet kunnen winnen. Lange tijd zag het er nochtans goed uit. Amuzu (foto) bracht paars-wit kort na de pauze op voorsprong met een knap schot. In de slotfase begin Bornauw echter handspel en Benavente benutte de strafschop.

Vanhaezebrouck koos voor heel wat aanvallend geweld met Morioka, Santini en Dimata. Het ontsnapte echter toen Gholizadeh na amper 15 seconden alleen voor Didillon verscheen, maar miste. Nadien nam Anderlecht stilletjes aan het commando over. Bornauw kopte eerst op Penneteau. Nadien trapte Amuzu op de paal en Dimata nipt voorlangs. Aan de overkant miste Benavente een grote kans. 0-0 aan de rust.

Anderlecht beleefde een droomstart na de rust. Dimata kon, via Gholizadeh, Amuzu bereiken en die twijfelde niet. De flankspeler trapte hard voorbij Penneteau. Anderlecht domineerde vervolgens de partij en Didillon kon rustig toekijken. Dimata en Santini vonden Penneteau op hun weg, dus bleef het wel opletten. Twee minuten voor kreeg paars-wit het deksel op de neus. Bornauw raakte de bal met de hand en strafschop. Benavente faalde niet.

Door dit gelijkspel ziet Anderlecht STVV naast zich verschijnen op een gedeelde vierde plaats.