End of an era

Duitse of Peruviaanse nummer tien?

WOENSDAG, 5 DECEMBER 2018, 09:53 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws heeft Anderlecht twee spelers bovenaan zijn verlanglijstje staan voor komende winter. De Duitser Hany Mukhtar of de Peruviaan Cristian Benavente moet zorgen voor de nodige creativiteit.

Mukhtar is een voormalige Duitse jeugdinternational. In 2012 maakte hij als 17-jarige zijn debuut in de hoofdmacht van Hertha BSC, dat toen in de Duitse tweede klasse speelde. Het jaar erop speelde hij tien wedstrijden in de Bundesliga. De doorbraak bleef uit en dus tekende Mukhtar in januari 2015 voor Benfinca. In een halfjaar Portugal verzamelde hij slechts 15 speelminuten. Het seizoen erop leende Benfica hem uit aan Red Bull Salzburg, maar ook dat werd geen succes.

De doorbraak kwam er wel in Denemarken. In de zomer van 2016 verhuurde Benfica de aanvallende middenvelder aan Brondby. Mukhtar veroverde meteen een basisplaats, scoorde zes keer en gaf zes assists. Dus legde Brondby een jaar later 1,5 miljoen euro op tafel om hem defintief over te nemen. Met succes, want het seizoen erop scoorde hij tien keer en gaf hij veertien assists in 36 wedstrijden. Dit seizoen staat zijn teller op vijf doelpunten en drie assists in vijftien wedstrijden.

Mukhtar heeft bij Brondby nog een contract tot 2021 en zijn marktwaarde wordt geschat op 3,5 miljoen euro. Maar voor dat bedrag wil Brondby hem in januari niet laten gaan. Volgens Het Laatste Nieuws moet hij zeker zes miljoen euro kosten. Naast Anderlecht tonen ook Standard en enkele clubs uit Duitsland interesse in deze moderne spelmaker die ook het defensieve werk niet schuwt.

Benavente

Naast Mukhtar is ook Charleroi-speler Benavente een optie. Vanhaezebrouck wilde hem een jaar geleden al, maar toen kreeg hij Ryota Morioka. Benavente is opnieuw aan een ijzersterk seizoen bezig met zeven doelpunten en drie assists in zeventien wedstrijden. Charleroi wil Benavente in januari niet kwijt en vraagt vijf miljoen euro.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum