Opnieuw geen Champions League

WOENSDAG, 25 AUGUSTUS 2010, 00:16 - Steven

RSC Anderlecht heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Na een thriller van formaat moest paars-wit de duimen leggen in de strafschoppen.

Al na een kwartier voetballen in de eerste helft moest Anderlecht achtervolgen. Een doelpunt dat tot stand kwam uit een hoekschop. De levensgevaarlijke Braziliaanse spits Cléo kopte zijn ploeg op voorsprong. Anderlecht bracht weerwerk en kwam zelf tot enkele goede kansen maar ging wel met een achterstand rusten.

Hetzelfde scenario herhaalde zich in de tweede helft. Al na acht minuten voetballen scoorde alweer Cléo de 0-2. Paars-wit was echter de betere ploeg in de tweede helft en dat werd niet veel later duidelijk. Romelu Lukaku verloste zichzelf, en de hele ploeg, van de zenuwen door de aansluitingstreffer tegen de netten te koppen. Niet veel later bracht Gillet Anderlecht op gelijke hoogte na een knappe opbouw en een al even knap doelpunt. Anderlecht scoorde nog via Lukaku maar diens doelpunt werd onterecht afgekeurd voor buitenspel.

Zo ging de wedstrijd naar verlengingen en later strafschoppen. Silvio Proto leek de man van de wedstrijd te worden nadat hij twee strafschoppen van Partizan kon redden, het mocht echter niet baten want zowel Suarez, Biglia als Boussoufa trapten hun strafschop hoog over het doel.

Score: 2-2 (2-3)
Goals: 15' Cléo 0-1, 53' Cléo 0-2, 64' Lukaku 1-2, 71' Gillet 2-2

Anderlecht:Proto, Mazuch, Deschacht, Juhasz, Gillet, Biglia, Polak, Kouyaté (59' Legear), Suarez, Boussoufa, Lukaku
Partizan:R. Ilic, Stevanovic, Jovanovic, Lazevski, Krstajic, Tomic (82' Stankovic), Petrovic, S. Ilic (19' Davidov), Smiljanic, Cléo, Iliev (101' Bogunovic)

Geel: 6' Petrovic (P), 24' Kouyaté (A), 45' Stevanovic (P), 48' Jovanovic (P), 50' Davidov (P), 65' Krstajic (P), 74' Lukaku (A), 108' Cléo (P), 117' Deschacht (A)

Scheidsrechter: Craig Thomson (Sch)
Stadion: Constant Vanden Stock Stadion