Anderlecht scout Bulgaarse internationals

WOENSDAG, 21 NOVEMBER 2018, 11:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Volgens Bulgaarse media was er maandag een scout van Anderlecht aanwezig tijdens de interland tussen Burgarije en Slovenië. Paars-wit wilde er, net als Galatasaray, Todor Nedelev, Kiril Despodov en Ivelin Popov bekijken, zo klinkt het.

Van het drietal kwam enkel Popov in actie. Despodov ontbrak wegens een blessure en Nedelev was geschorst.

De 31-jarige Ivelin Popov is een aanvallende middenvelder en speelt bij Spartak Moskou, maar zweeft daar dit seizoen tussen de bank en de basis. Drie jaar geleden betaalde Spartak nog zes miljoen euro voor hem. Eind dit seizoen loopt zijn contract af. Popov is al tien jaar een vaste waarde in de Bulgaarse nationale ploeg. Hij speelde 77 interlands en scoorde daarin vijftien doelpunten.
 
Todor Nedelev is ene 25-jarige linkerflankspeler die uitkomt voor Botev Plovdiv. Dit seizoen staat zijn teller op vijf doelpunten en zes assists in vijftien wedstrijden. Zijn contract loopt nog tot 2020 en zijn waarde bedraagt één miljoen euro. Tussen januari 2014 en januari 2016 speelde de 21-voudige international voor Mainz, maar daar kwam hij slechts tot vijftien speelminuten in de Bundesliga.
 
Rechterflankaanvaller Kiril Despodov is één van de rijzende sterren van het Bulgaarse voetbal. De 22-jarige speler van CSKA Sofia scoorde dit seizoen al negen keer in de competitie en gaf zes assists. In de voorronde van de Europa League staat zijn teller op twee van elk in vijf duels. Het voorbije jaar steeg zijn marktwaarde van 500.000 euro naar twee miljoen euro. In de afgelopen Nations League startte hij in elk duel en scoorde hij één keer, tegen Cyprus.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.