Kljestan keer terug naar de roots van zijn vader

WOENSDAG, 18 AUGUSTUS 2010, 09:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor Sacha Kljestan is de trip naar Belgrado extra speciaal. De roots van zijn vader liggen immers in het voormalige Joegoslavië. Tot de man in 1980 naar de Verenigde Staten trok en er huwde met Sacha's moeder.


Vader Slavko Kljestan werd geboren op het Servische platteland. Omdat diens vader hem verbood te voetballen, vluchtte hij op zijn veertiende naar Sarajevo. Daar ging hij werken in een meubelfabriek en semi-professioneel voetballen bij NK Celik Zenica.

In 1980 bezocht hij zijn zus in Canada, maar zowel de Canadese als Amerikaanse overheid weigerde hem een permanente verblijfsvergunning te geven. Daarop lukte het Slavko om in een kofferbak van een auto illegaal het land terug binnen te komen.

Slavko dwaalde door de VS en belde alle Servisch klinkende namen in het telefoonboek op. Zo kwam hij terecht bij Radko Miric, een Joegaslavische voetbalfan die niet geloofde dat hij sprak met Slavko Kljestan van NK Celik.
<lt;br>Miric nodigde Slavko thuis uit en bezorgde hem vast werk. Drie jaar later huwde Slavko met de Amerikaanse Kim. Sacha Kljestan was hun tweede zoon en is Amerikaans staatsburger.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.