Zeer zwak Anderlecht onderuit in Charleroi

VRIJDAG, 24 SEPTEMBER 2004, 22:37 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Bovenin moet Anderlecht Club Brugge laten gaan. De kampioen ging onderuit bij Charleroi na een flater van nationale doelman Tristan Peersman in de slotminuten. Het noodlot sloeg toe kort voor tijd.


Anderlecht legde het betere spel op de mat. Het domineerde, maar speelde onvoldoende snel en verrassend om het versterkte middenveld van Charleroi te ontwrichten.
Ook Zetterberg speelde geen al te beste partij. Slechts een paar keer werd de thuisploeg uit verband gespeeld, maar de weinige kansen werden gemist: Zo was er een kopbal van Jestrovic, een eenmansaanval van Wilhelmsson, een deviatie van Aruna en een gevaarlijke vrije trap van Zetterberg.
Charleroi creëerde weinig kansen of geen kansen.

Meteen na de rust kwam Charleroi een beetje verrassend voor. Na enorm gestuntel bij Anderlecht kreeg de thuisploeg een hoekschop. Oulmers mocht die volledig vrijstaand voorbij Peersman koppen.
Anderlecht probeerde te reageren, maar had het zeker niet makkelijk. Uiteindelijk was het Olivier Deschacht die de partij in evenwicht bracht met een knappe actie die hij zelf opzette vanaf de middellijn. Zijn eerste goal voor Anderlecht, en dan nog met zijn rechtervoet.

Paars-wit probeerde nog verder door te drukken, maar Charleroi hield vlot stand. Ook trainer Hugo Broos reageerde veel te laat met zijn wissel: Iachtchouk voor Zetterberg, en dit 5 minuten voor tijd.
Het leek 1-1 te blijven, tot Charleroi onterecht een vrije trap kreeg. Macquet schoot op Peersman, die de bal maar voor oprapen had, maar hij liet het leer stuntelig door de benen glippen: 2-1. De eerste thuisoverwinning tegen Anderlecht voor de Carolo's in 7 jaar.

Doelpunten: 48' Oulmers 1-0, 62' Deschacht 1-1, 86' Macquet 2-1

Charleroi: Lacquait, Defays, Siquet (7' Ciman), Kere, Lokembo, Christ (61' Detal), Chabaud, Brogno, Macquet, Oulmers, Cacciatore (71' Orlando)

Anderlecht: Peersman, Vanden Borre, Kompany, Traore, Deschacht, Mpenza, Hasi, Zetterberg (84' Iachtchouk), Wilhemsson, Aruna, Jestrovic

Scheidsrechter: Van de Velde



anderlecht-online forum