Standard boos over kritiek van Collin

VRIJDAG, 13 AUGUSTUS 2010, 11:41 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Na de kleine rel om de uitspraken van Ariël Jacobs over Losada, zit er opnieuw een haar in de boter tussen Standard en iemand van Anderlecht. Ditmaal ligt Philippe Collin onder vuur voor zijn kritiek op Standard-spits Benteke.


Phillipe Collin, voorzitter van de Technische Commissie van de voetbalbond en secretaris-generaal van Anderlecht, was na de interland Finland - België niet mals voor Christian Benteke. Zo is de 19-jarige spits van Standard volgens Collin te beperkt voor de Rode Duivels en zou Lukaku wel gescoord hebben uit de kansen die Benteke liet liggen.

Pierre François, algemeen directeur van Standard, kon er niet mee lachen. "Als meneer Collin vindt dat Benteke zijn plek niet verdient bij de Rode Duivels, dan moet hij daarover bij de bondscoach te rade gaan en zich niet op Benteke storten", zegt hij in Gazet van Antwerpen. "Ten tweede is een negatief resultaat altijd het gevolg van een slechte collectieve prestatie. Meneer Collin viseert slechts één speler en als lid van de voetbalbond zou hij beter moeten weten. Waarom haalt hij naar een speler van Standard uit?"

Anderlecht: "Geen commentaar"

Anderlecht-woordvoerder David Steegen: "Anderlecht wil niet reageren op de woorden van Phillipe Collin omdat ze niets met de club Anderlecht te maken hebben en wij er ook niet van op de hoogte zijn. Wij willen ons volledig afzijdig houden in deze kwestie. Ik wil er nogmaals op duiden dat er geen enkel probleem is tussen Standard en Anderlecht. Ik had namelijk vorige week nog contact met mijn collega bij Standard."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.