Shikabala: "Ik wil nog steeds naar Anderlecht"

DONDERDAG, 12 AUGUSTUS 2010, 01:05 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Mahmoud Abdelrazek 'Shikabala'. Over deze 24-jarige Egyptenaar is de laatste maanden al heel wat geschreven, zowel in België als in zijn thuisland. De Standaard zocht de speler ginder op en vroeg hem om uitleg.


Waarom wil niemand, ook je manager niet, dat wij met je praten?

"Het is een groot probleem als ik praat in de Egyptische pers, want iedereen in Zamalek wil dat ik blijf. Drie dagen geleden had ik opnieuw last met fans die me bezworen in Egypte te blijven. Het is een heel moeilijke situatie voor mij. Ik wil graag naar Anderlecht komen, maar als ik dat zeg op tv zit het spel meteen op de wagen. Het is hier echt een gekkenhuis."

Je manager ontkent dat je een persoonlijke overeenkomst met Anderlecht hebt getekend. Heb je getekend of niet?

"Ja, ik heb getekend voor vier jaar. Anders zou ik mijn contract bij Zamalek niet verbroken hebben. Ik heb paragraaf 17 van het Fifa-reglement toegepast (de zogenaamde 'Websterclausule' waarmee een speler zich na drie jaar contract voor een beperkt bedrag kan vrijkopen, red.)."

Anderlecht kan voor de Fifa of het Internationaal Sporttribunaal TAS je transfer afdwingen. Zou dat geen goede oplossing zijn?

"Anderlecht zal die zaak wel winnen, maar ik heb liever niet dat dat niet gebeurt. Want ik riskeer dan vier maanden te worden geschorst en dan verlies ik mijn matchritme. Zo breng ik mijn carrière nog meer in gevaar. Het beste scenario nu lijkt me dat Anderlecht wacht tot januari en me dan voor 1 miljoen euro binnenhaalt. Nu vraagt Zamalek 6 miljoen euro. Dat is onredelijk voor een speler die nog een jaar onder contract ligt. De 2 miljoen euro die Anderlecht vandaag biedt, is fair genoeg."

Heb je er aan gedacht te staken?

"Dat heb ik al gedaan. Voor de start van de competitie heb ik geweigerd mee op stage te gaan. Dat heeft toen een storm van verontwaardiging veroorzaakt. Ik had gezegd aan de trainer dat ik wil vertrekken. Ga dan maar weg, had de trainer mij boos geantwoord."

En ondertussen zit je nog steeds hier.

"Ik vraag elke dag aan de voorzitter of ik weg mag. Nu even niet, omdat hij ziek uit Engeland is teruggekomen. Maar binnen drie dagen, na de volgende competitiematch, ga ik opnieuw aandringen op een vertrek."

Wat weet je van Anderlecht?

"Dat het een ideale springplank voor mij kan zijn naar een grotere club. Ik wil mijn carrière stap voor stap opbouwen. Anderlecht is ideaal omdat het de Champions League kan spelen. Verder ken ik Mbark Boussoufa en Romelu Lukaku."

Heb je gepraat met Ahmed Hassan? Jullie kennen elkaar van de nationale ploeg.

"Ahmed Hassan is de grootste meneer van het Egyptische voetbal en hij heeft mij aangeraden voor Anderlecht te kiezen. Hij zegt dat Anderlecht voor mooi voetbal staat. En ook Said (ex-Anderlecht, red.) heeft gezegd dat de Anderlecht-fans dol zullen zijn op een speler als ik."

Wat voor speler ben je eigenlijk? Jouw bijnaam is 'Shikadinho'…

"Omdat Dave mijn favoriete speler is. Sommige mensen vergelijken me ook met Messi, maar dat durf ik natuurlijk zelf niet te zeggen. Het klopt wel dat mijn grote kwaliteit de individuele actie is. Zonder het team uit het oog te verliezen natuurlijk."

In België stonden de kranten ook vol over Emad Meteb, je ploegmaat bij de nationale ploeg die wegvluchtte uit Standard.

"Ik heb met hem gesproken sinds hij terug is in Egypte. Maar zelfs ik weet niet waarom hij Standard heeft verlaten. Ik kan de Anderlecht-fans wel verzekeren dat ik niet uit heimwee zou terugkeren naar Egypte. Ik heb voor PAOK Saloniki gevoetbald en weet dus wat het is om in de winter in het buitenland te spelen. In België is het koud, maar in Griekenland ook."

Na een jaar was je nochtans terug.

"Dat kwam omdat ik naar het leger moest. Kijk, ook al wil iedereen me in Egypte houden, mijn keuze staat vast: ik wil naar Anderlecht. Het kan me niet schelen dat Zamalek me een loonsverhoging tot 1 miljoen euro biedt. Zelfs als het bij Anderlecht minder is, wil ik naar België komen."

Bron: De Standaard




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.