Lukaku: "Fier om mijn land te vertegenwoordigen"

DINSDAG, 10 AUGUSTUS 2010, 13:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Romelu Lukaku is er morgen bij wanneer België tegen Finland oefent. Toch had Anderlecht hem liever nog wat langer gespaard na zijn blessure. "Ik kan niet zeggen hoelang ik al kan spelen, maar zeker geen hele match", zegt hij zelf.


"Als de bondscoach je oproept, dan kom je naar de Rode Duivels. Zo simpel is dat", vertelt Lukaku in Het Nieuwsblad. "Bij Anderlecht denken ze er ook zo over. Ik ben fier om mijn land te vertegenwoordigen."

Door een blessure miste Lukaku een groot deel van de voorbereiding en bij Anderlecht stond hij nog niet aan de aftrap. "Ik voel geen pijn meer in de knie, maar ik mis nog basisconditie. Toen ik inviel tegen The New Saints zat ik al kapot na vijf minuten. Ik heb zeker nog enkele weken nodig om weer helemaal top te zijn."

Die tijd wil Anderlecht hem geven. Het vreest dan ook dat bondscoach Leekens Lukaku te lang laat spelen, zoals hij ook in mei tegen Bulgarije deed. "De bondscoach zal beslissen hoelang ik speel. Ik weet wel dat ik nog niet helemaal klaar ben."

Leekens: "Lukaku speelt geen hele wedstrijd"

Georges Leekens beseft dat hij Lukaku nog niet te lang mag laten spelen. "We mogen hem niet verbrandene en dus hij speelt geen volledige wedstrijd tegen de Finnen", aldus de bondscoach in Het Nieuwsblad.

"Romelu is een belangrijke speler en we zullen er, samen met Anderlecht uiteraard, alles aan doen om hem zo snel mogelijk klaar te stomen voor de belangrijke wedstrijden die komen."

Daarbij hoort ook de interland tegen Duitsland begin september. Leekens heeft er dus alle baat bij morgen voorzichtig om te springen met Lukaku.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.