Losada: "Mocht maar half uur spelen van RSCA"

MAANDAG, 9 AUGUSTUS 2010, 09:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Hernan Losada mocht zaterdag pas na de rust invallen tijdens Charleroi - Anderlecht en volgens de Argentijn was dit de schuld van Anderlecht. "Ik mocht maar een halfuur spelen van hen", klinkt het. Anderlecht ontkent dit formeel.


"Ik was klaar en fit om aan de aftrap te komen, maar 's ochtends hoorde ik plots dat er een mondeling akkoord was tussen Charleroi en Anderlecht", beweert Losada in de kranten. "Ik mocht blijkbaar maximaal 30 minuten spelen. Dat is toch vreemd?"

Van Holsbeeck: "Wat een onzin"

Anderlecht heeft al gereageerd op deze beschuldiging en ontkent dat het Losada dit verbod oplegde. "In het contract van Losada staat niet hij niet of maar een halfuur zou mogen spelen", aldus manager Herman Van Holsbeeck.

"Ook van een mondeling akkoord is helemaal geen sprake. Wij verbieden zoiets nooit. Ik vraag me af waar Losada dit haalt, wat een onzin. Anderlecht is heel correct geweest tegenover Losada en hij weet dat zelf ook."

Matthijsen: "Ik besliste over speelminuten van Losada"

Van Holsbeeck wordt in zijn verklaring gesteund door Charleroi-coach Jacky Matthijsen. "Ik heb zelf beslist dat Losada niet aan de match begon. Ik twijfelde tot net voor de aftrap en hakte dan de knoop door."

"Het is logisch dat Losada niet begon. Hij trainde nog maar vier dagen mee. Andere jongens hebben meer automatismen. Ik ben weel heel blij met een kwaliteitsvolle speler als Losada", aldus Matthijsen.

Charleroi-secretaris Hendrickx: "Losada mocht niet starten"

Terwijl alle partijen dus ontkennen, is er toch één iemand die gewag maakt van een afspraak tussen Anderlecht en Charleroi. "De mondelinge afspraak met Anderlecht was dat Losada niet mocht starten", vertelt Jean-Pierre Hendrickx, secretaris van Charleroi, in Gazet van Antwerpen.



anderlecht-online forum