Jacobs: "Lessen trekken uit deze wedstrijd"

ZONDAG, 8 AUGUSTUS 2010, 00:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht verloor tegen een stug Charleroi zijn eerste punten en coach Ariël Jacobs weet wat er mankeerde. "Je moet in dit soort wedstrijden snel scoren om te winnen en dat is ons niet gelukt", zo vertelde hij bij Sporza.


"Naarmate de tijd vorderde, kroop Charleroi steeds meer achteruit en daardoor was er weinig ruimte. We brachten wel geduld op, maar voor doel vonden we de opening niet. Door enkele spelers te laten terugzakken, wilden we ruimte creëren. Die werd echter onvoldoende benut", aldus Jacobs.

Jacobs begon met De Sutter en Lukaku op de bank, iets wat bij sommige vragen oproept. "Zover ik weet is Lukaku nog niet in staat om een volledige wedstrijd te spelen. Anderen denken daar misschien anders over, maar dat is hun zaak", reageerde Jacobs geprikkeld. "De Sutter was vermoeid na twee wedstrijden in vier dagen."

We zijn nog maar twee speeldagen ver en dus wil Jacobs het puntenverlies niet dramatiseren. "We moeten lessen trekken uit deze wedstrijd want we gaan dit seizoen nog 15 à 20 wedstrijden als deze spelen. Het is vooral belangrijk dat we het geduld blijven opbrengen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.