Hasi analyseert Marecek, Lecjaks en Chavarria

DONDERDAG, 5 AUGUSTUS 2010, 17:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tegen TNS kregen nieuwkomers Jan Lecjaks en Pablo Chavarria een plaats in de basiself en ook Lukas Marecek mocht beginnen. In Het Laatste Nieuws analyseert hulpcoach Besnik Hasi hun prestatie. "Lucas gaf me enorm veel voldoening."


Hasi over Jan Lecjaks
"Jan heeft in anderhalve maand al veel vooruitgang geboekt. Bij Tsjechische voetballers heb je zelden te klagen over hun mentaliteit, die is voorbeeldig. Jan heeft een goede traptechniek, een hard afstandsschot en een zuivere voorzet. Bovendien is hij heel snel. Dat zijn belangrijke kwaliteiten als linksachter. Hij worstelt nog wat met zijn positiespel, daar moet hij zeker nog aan werken. Of hij dit seizoen veel speelkansen zal krijgen, is een vraagteken. Iemand als Olivier Deschacht uit de ploeg spelen, is zeer moeilijk. Jan moet vooral geduld oefenen."

Hasi over Lukas Marecek
"Lukas was de grote voldoening van de wedstrijd tegen TNS. De jonge Tsjech heeft in een jaar tijd enorm veel vooruitgang geboekt. Vorig seizoen liep hij te vaak naar de bal toe en liep hij ook wat overal. Nu is zijn positiespel veel beter. In de wedstrijd tegen Kortrijk vorig seizoen liet hij al zien toekomst te hebben. Tegen TNS heeft hij dat bevestigd. Zijn passing was goed, zijn positie was goed en in de duels stond hij zijn mannetje, hoewel hij op dat vlak nog vooruitgang kan boeken. Op termijn kan Lukas van grote waarde zijn. Belangrijk voor de jonge jongens is dat ze geduld tonen. Hun tijd komt wel."

Hasi over Pablo Chavarria
"Pablo wisselde tegen TNS goeie momenten af met mindere. In de combinatie liet hij zich makkelijk betrekken, zo lag hij mee aan de basis van de openingstreffer van De Sutter. Maar in de afwerking was hij minder efficiënt. Hij is geen echte killer, geen typische afwerker. Pablo loopt veel, werkt hard en gaat makkelijk de hoeken in. Hij heeft nog een grote progressiemarge en is bovendien leergierig. Stilaan voel je ook dat hij boodschappen beter begint op te pikken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.