Eén foute pass gooit alles weg

DONDERDAG, 25 OKTOBER 2018, 21:21 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft vanavond een pijnlijk 2-2-gelijkspel behaald tegen Fenerbahçe. Pijnlijk, omdat Anderlecht de wedstrijd stevig in handen had en tot 2-0 uitliep. Een foute terugspeelbal van Pieter Gerkens leidde tot de 2-1 en enkele minuten later stond het zelfs gelijk.

Anderlecht begon met vertrouwen aan de partij en dat resulteerde na vijf minuten in een eerste kans voor Gerkens. Hij stuitte op de doelman. Bakkali toonde zich een gesel voor de Turkse defensie, die heel wat fouten nodig had om hem af te stoppen. Iets voorbij het half uur loodste Kums de dribbelaar door de Fenerbahçe-verdediging en Bakkali trapte snoeihard in doel: 1-0.

De thuisploeg speelde een sterke eerste helft, maar mocht ook Didillon danken toen die Frey van de gelijkmaker hield. Kums trapte een vrije trap nog enig mooi tegen de paal. Na de pauze ging Anderlecht op zijn elan verder. Het duo Kums-Bakkali zorgde na vijf minuten voor de 2-0. Dit keer dribbelde Bakkali vanop rechts mooi naar binnen om met links in de verste hoek binnen te knallen. Anderlecht leek op rozen te zitten:

Helaas gebeurde vanavond hetzelfde als zondag tegen Cercle: tussen minuut 50 en 60 incasseerde Anderlecht op korte tijd twee vermijdbare doelpunten. Eerst ging het licht even uit bij Gerkens. De Limburger kreeg de bal rond de middellijn en speelde in één tijd terug op zijn doelman. Of verdedigers. Wie zal het zeggen? De bal kwam echter mooi in de loop van Frey die Didillon geen kans liet: 2-1.

De twijfel sloeg toe en enkele minuten later mocht linksachter Kaldirim beginnen aan een wandeling door het strafschopgebied van Anderlecht. Bornauw en Sanneh verdedigden niet secuur genoeg en de 2-2 hing tegen de touwen.

Anderlecht was van slag en al het goede van voor de rust verdween. Fenerbahçe drong niet meer aan, of kon niet beter, en zo bleef het 2-2. Een gemiste kans voor Anderlecht.

Score: 2-2
Goal(s): 35' Bakkali (1-0), 49' Bakkali (2-0), 53' Frey (2-1), 57' Kaldirim (2-2)

Anderlecht:Didillon, Bornauw, Sanneh, Lawrence, Saelemaekers (87' Najar), Kums, Trebel, Saief, Gerkens (87' Dauda), Bakkali, Santini
Fenerbahçe:Tekin, Neustädter, Skrtel, Reyes, Jailson, Isla, Benzia (74' Güçtekin), Elmas (86' Potuk), Kaldirim, , Slimani (74'Ayew), Frey

Geel: 10' Jailson, 27' Isla, 43' Skrtel, 45+1' Kums, 45+1' Slimani, 52' Benzia, 64' Elmas, 66' Saelemaekers, 68' Santini, 78' Bakkali, 90+2' Kaldirim

Scheidsrechter: Georgi Kabakov (Bul)
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion