Anderlecht wint ook terugmatch tegen TNS

WOENSDAG, 4 AUGUSTUS 2010, 12:52 - RSCA Skater

Anderlecht heeft zich zonder problemen geplaatst voor de play-offs in de Champions League. Paars-wit won na de heen- ook de terugmatch in de derde voorronde tegen The New Saints met 3-0.

Coach Jacobs stelde een B-ploeg op. Sterkhouders als Boussoufa, Legear en Deschacht kregen een avond rust. Anderlecht beleefde een makkelijke avond. Na een knappe deviatie van Chavarria zette Kljestan De Sutter op weg. Hij schoot de 1-0 door de benen van de doelman.

Paars-wit bleef de kansen opstapelen. Kort voor de rust liet een erg gemotiveerde De Sutter de kans op 2-0 liggen. The New Saints dwongen amper een kans af. De bezoekers uit Wales kregen geen enkele bal tussen de palen van Proto.

Een uitverkocht Vanden Stock-stadion vierde in de tweede helft de terugkeer van Lukaku. De spits maakte zijn comeback na een knieblessure. En hij deed dat in stijl. Lukaku had slechts elf minuten nodig voor zijn eerste doelpunt van het seizoen. Vijf minuten later dikte de 17-jarige spits de score aan met zijn tweede van de avond: 3-0.

In de play-offs van de Champions League treft Anderlecht over twee weken een haalbare tegenstander. Paars-wit is vrijdag bij de loting beschermd en vermijdt daardoor zwaargewichten.