Anderlecht pakt een zuinige zege

MAANDAG, 8 OKTOBER 2018, 00:26 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Anderlecht klopte de voorlaatste in de stand, Zulte Waregem, met 1-2 cijfers. Paars-wit wordt zo zelfs nog eens één van de winnaars van de speeldag want het verkleint de achterstand op de leider, nu Genk en niet meer Club Brugge (dat verloor), tot zes punten.

Anderlecht en Zulte Waregem namen een flauwe start en het was dan ook wachten tot op het kwartier alvorens de eerste kans te bespeuren was. Gerkens verscheen schuin voor keeper Bossut die redde met een beenveeg. Niet veel later kon de bedrijvige Bakkali aanleggen na een fout van diezelfde Bossut, maar zijn poging werd net voor de lijn gekeerd door Baudry. De thuisploeg reageerde daarna met een goal van Harbaoui, maar die werd afgekeurd na een duwfout op Sanneh. Ook De Pauw was dichtbij een goal, maar zijn poging ging naast. Essevee claimde wel een strafschop in die fase, aangezien De Pauw licht werd aangetikt tijdens zijn schot. Scheidsrechter Lardot ging echter niet in op het protest.

Net voor de rust viel dan toch nog de openingstreffer: Bakkali werd goed diep gestuurd en toen Heylen weg gleed, lag de baan naar doel plots helemaal open voor de Belgische Marokkaan die fijntjes afwerkte. Anderlecht ging zo met toch een verdiende voorsprong de rust in.

In de tweede helft was Anderlecht baas. De Brusselaars controleerden de partij en loerden op de tegenaanval. Dimata kreeg zo enkele kansen om de scoren, maar deed dat niet. Enkel Bongonda kon er nog iets tegenover stellen voor de West-Vlamingen met een afstandsschot, gepareerd door Didillon.

Na 78 minuten leek de partij dan helemaal gespeeld: Kums vond de volledig vrijstaande Saelemaekers op rechts, die meteen voor doel kopte. Gerkens lepelde de bal enig mooi over Bossut in de linkerhoek: 0-2. Toch zou het nog even schrikken worden voor de recordkampioen: 3 minuten in blessuretijd vlamde Buffel de bal tegen het net en één minuut later werd het zelfs nog bijna 2-2 toen Bornauw een vrije trap weggaf en vervolgens ook zijn man vrij liet koppen. Gelukkig genoeg stond het vizier van Baudry niet scherm en eindigde de laatste poging van de partij in het zijnet. Anderlecht pakt zo nog eens de drie punten en kan zo de crisis even verdoezelen, al weten we allemaal dat één zwaluw de lente niet maakt...

Resultaat: 1-2
Goals: 43' Bakkali 0-1, 78' Gerkens 0-2, 90' Buffel 1-2

Zulte Waregem: Bossut, De Fauw, Heylen, Baudry, Demir (56' Bedia), Walsh, Tardieu (28' Marcq), Buffel, Bongonda, Harbaoui, De Pauw (76' Soisalo)
Anderlecht: Didillon, Bornauw, Saelemaekers, Sanneh, Lawrence, Trebel, Kums, Saief (68' Milic), Bakkali (72' Dauda), Gerkens, Dimata (90' Najar)

Geel: 3' Tardieu, 52' Bakkali, 80' Gerkens, 82' Sanneh, 90' Bornauw

Scheidsrechter: Lardot
Stadion: Regenboogstadion