Anderlecht bezweert crisis met driepunter tegen Standard

ZONDAG, 23 SEPTEMBER 2018, 20:00 - Sporting W.

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft vanavond met 2-1 gewonnen van Standard. Djenepo bracht de bezoekers op voorsprong, maar Santini en Sanneh scoorden nog in het slot voor Anderlecht.

Anderlecht begon best goed aan de wedstrijd. Morioka dirigeerde Anderlecht naar een paar kansen, maar vooral Gerkens liet die liggen. Nadien zakte het tempo drastisch. Op slag van rust kreeg Anderlecht een ijskoude douche toen Djenepo de Rouches op voorsprong bracht.

De tweede helft was lange tijd niet om aan te zien. Na 65 minuten bracht Hein Vanhaezebrouck Bakkali en Saief tussen de lijnen en kantelde de wedstrijd. Santini maakte met een heerlijk schot gelijk en Anderlecht stoomde door.

In de absolute slotfase kopte Sanneh de 2-1 tegen de touwen. De opluchting bij coach en bestuur was enorm. Anderlecht nadert zo opnieuw tot op zes punten van leider Club Brugge.