Owusu straft laksheid Anderlecht af

ZONDAG, 2 SEPTEMBER 2018, 20:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Voor de tweede keer dit seizoen heeft Anderlecht puntenverlies geleden. Tegen Antwerp begon paars-wit wevelend, maar enkel Pieter Gerkens kon scoren. Na het half uur, en zeker na de rust, zakte Anderlecht in elkaar. In de toegevoegde tijd werd dit afgestraft door William Owusu.

Anderlecht begon met nieuwkomer Lawrence in de basis en Sanneh op de bank. Vanhaezebrouck posteerde Najar in de verdediging en Bakkali op de linkerflank. Tegenstanders Antwerp begon met een extra verdediger.

Anderlecht na meteen het heft in handen en vooral Saelemaekers voelde zich als een vis in het water. Hij flitste en liet het publiek geniet van zijn acties. Met een afgemeten voorzet legde hij de 1-0 op het hoofd van Gerkens. Antwerp kwam niet in het stuk voor en mocht blij zijn dat het maar één doelpunt incasseerde. Toen op het half uur de wedstrijd even stil lang voor een blessurebehandeling voor Bolat, viel de motor van Anderlecht stil.
 

De bezoekers kwamen met verse energie uit de kleedkamer en lieten Anderlecht niet meer in hun spel komen. Sterker nog: Antwerp nam het commando over, maar tot kansen leidde dit niet. Een schotje van Hairemans kon Didillon niet uit zijn lood slaan. Aan de overkant kreeg Bakkali dé kans op 2-0, maar hij besloot slapjes op Bolat. En dat werd afgestraft: in de extra tijd kopte Owusu de 1-1 tegen de touwen.Score: 1-1
Goal(s): 17' Gerkens (1-0), 90+2' Owusu

Anderlecht:Didillon, Najar, Lawrence, Milic, Saelemaekers (82' Sanneh), Makarenko, Trebel, Bakkali (86' Kums), Gerkens, Santini, Dimata (90' Appiah)
Antwerp:Bolat, Opare (84' Rodriguez), Arslanagic, Van Damme, Batubinsika, Juklerod, Yatabare (88' Baby), Haroun, Hairemans (78' Rafaelov), Owusu, Bolingi

Geel: 14' Haroun, 49' Bolat, 61' Yatabare, 77' Bakkali
Rood: /

Scheidsrechter: Wim Smet
Stadion: Constant Vanden Stock-stadionanderlecht-online forum