Anderlecht verrast en haalt verdediger Lawrence

WOENSDAG, 29 AUGUSTUS 2018, 08:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht heeft een nieuwe centrale verdediger beet. Het is een naam die de voorbije dagen en weken niet in de media opdook: James Alexander Lawrence. De 26-jarige Engelsman komt over van Slovaakse club AS Trencin.

Lawrence speelde als jonge kerel voor Arsenal (2001 - 2003) en Queens Park Rangers (2003 - 2006). In 2008 verhuisden zijn ouders naar Nederland en sloot hij zich aan bij Haarlem. Een jaar later, hij was toen 17 jaar, trok Lawrence naar Ajax. Daar bleef hij twee jaar.

Op zijn 19e verkaste Lawrence naar Jong Sparta Rotterdam. In het seizoen 2011 - 2012 haalde hij er één keer de wedstrijdkern van de A-ploeg. Na Sparta volgden twee seizoenen bij Jong RKC.

Net voor zijn 22e verjaardag tekende Lawrence in augustus 2014 een contract bij AS Trencin in Slowakije. Deze club is eigendom van oud-Ajax-speler Tscheu La Ling en staat bekend als doorgroeiclub voor jonge talenten. In zijn eerste twee seizoen bij Trencin pendelde Lawrence tussen de basis en de bank, maar de voorbije twee seizoen was hij een vaste waarde.

Vorig seizoen speelde Lawrence 25 wedstrijden in de Slowaakse hoogste klasse. Daarin scoorde hij één keer en kreeg hij drie gele kaarten. Dit seizoen staat zijn teller op drie competitiewedstrijden en zes duels in de voorronde van de Europa League.

Bij Anderlecht moet de linksvoetige Lawrence de concurrentie aangaan met Antonio Milic.



anderlecht-online forum