Deleu: "Dit is absurd"

DINSDAG, 28 AUGUSTUS 2018, 17:02 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De Geschillencommissie Hoger Beroep blijft bij de gevorderde straf voor Ognjen Vranjes van drie wedstrijddagen. Zaterdag sprak het nog Mehdi Carcela, Wesley Moreas en Eric Ocansey vrij. “Dit is een zeer eigenaardige uitspraak, op drie dagen tijd hanteren ze een compleet tegenovergestelde argumentatie”, aldus Anderlecht-advocaat Luc Deleu.

"Zaterdag spreken ze drie spelers vrij omdat de indicatieve tabel niet formeel is goedgekeurd. Nu vinden ze dat het toch niet kan dat spelers ongestraft blijven omdat diezelfde tabel niet is goedgekeurd. Een toch wel heel eigenaarde uitspraakt", reageert Deleu.

"Op drie dagen tijd hanteren ze een compleet tegenovergestelde argumentatie. Bij hetzelfde reglement, dezelfde feiten, dezelfde omstandigheden en dezelfde voetbalbond zeggen ze vandaag ja en morgen nee. Dat is absurd. Het schept een zeer dubbelzinnige en onbehaaglijke situatie", gaat Deleu verder.

Anderlecht kan nu nog in evocatie gaan, maar vraagt zich af of dat nog wel zin heeft: "Dat werkt niet opschortend en die procedure kan lang duren. Eigenlijk zou de Pro League en de voetbalbond hier moeten optreden, maar ook zij kunnen niks doen.”



anderlecht-online forum