Joma: "Gaan de fans overtuigen"

DINSDAG, 28 AUGUSTUS 2018, 07:37 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het sloeg toch wel in als een bom, Adidas wordt vervangen door het relatief onbekende Joma. Bij de Spaanse sport- en schoenenfabrikant, zijn ze er gerust in. "Wij gaan proberen om de supporters te overtuigen van onze sterkte." Joma kleedt ook het Italiaanse Sampdoria. Hun shirt werd vorig seizoen uitgeroepen tot het mooiste van de Serie A. 

De fans zien die overstap niet meteen zitten, de kritiek op sociale media is enorm, al zijn er ook voorstaanders. Bij Joma maken ze zich niet al te veel zorgen en zijn ze er gerust in dat ze de tegenstanders gaan overtuigen van de kwaliteit van hun merk.

"We gaan er alles aan doen om de suppoters te overtuigen van onze sterkte", zegt Erwin Palmers, baas van Joma België. "We bieden kwaliteit, ook al hebben we misschien niet de uitstraling van de grote merken. De deal met Anderlecht is heel belangrijk voor ons hier in België en ook internationaal. We zijn hier heel intensief mee bezig geweest met soms nachtwerk tot gevolg. Het verlossende telefoontje zorgde dan ook voor veel blijdschap én fierheid."

Bij RSC Anderlecht zagen die kritiek wel aankomen, maar het voorstel van Joma was een niet te weigeren bod. "We wisten dat er veel kritiek ging komen", zegt Luc Devroe. "Dit is -denk ik- de duurste deal die in België ooit is gesloten met een sportmerk. Joma kwam nu eenmaal met een gigantisch beter voorstel, dan moet je dat bekijken en overwegen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.