Tevreden over jonkies, ontgoocheld in anciens

MAANDAG, 27 AUGUSTUS 2018, 08:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck was na afloop van de wedstrijd tegen Club Brugge hard voor zijn ervaren spelers. "We misten maturiteit en ervaring op plekken waar ik het niet verwachtte", verwees Vanhaezebrouck naar zijn centrale middenvelders.

Sebastiaan Bornauw en vooral Francis Amuzu kenden een moeilijke namiddag tegen Club Brugge, maar net als Alexis Saelemaekers kregen ze lof van hun coach. "Had ik maar elf spelers zoals zij", vertelde Vanhaezebrouck na afloop. "Dan pakten we misschien een punt. Francis maakt trouwens een goede evolutie door."

"We verloren de strijd op het middenveld, net de linie waar we de meeste ervaring hebben", verwees Vanhaezebrouck naar Trebel en Makarenko. Al noemde hij hun namen niet. "Hoeveel ruimte gaven we niet aan Vormer en Vanaken bij het tweede tegendoelpunt? Net hen mag je dat niet geven. En bij de 1-0 laten we een Dennis die 1,75 meter groot is zomaar binnenkoppen. Dit had ik niet verwacht."

De inbreng van Najar en Bakkali kon geen zoden aan de dijk brengen. "Ik bracht hen om acties te maken, maar de power play die toen gespeeld werd, ligt he niet. Ze stonden erbij en keken ernaar", aldus Vanhaezebrouck.



anderlecht-online forum