Ruime winst voor Anderlecht

ZATERDAG, 18 SEPTEMBER 2004, 22:02 - Bacardiboy

RSC Anderlecht heeft vanavond makkelijk van Lierse gewonnen. Het werd 5-1 in het Astridpark. Door deze zege staat paars-wit voorlopig aan kop van de rangschikking.

Hugo Broos had voor de wedstrijd veranderingen aangekondigd, en die kwamen er ook. Tristan Peersman kreeg dan uiteindelijk toch de voorkeur op Daniel Zitka, Nenad Jestrovic startte in de spits en Pär Zetterberg kreeg verrassend de voorkeur op Walter Baseggio, die naar de bank verwezen werd.

En al gauw bleek dat dit zeker geen slechte keuze was. De Zweed was heer en meester op het middenveld, en was dan ook man van de match. Al van bij het begin van de wedstrijd creeërde Anderlecht verschillende kansen. Dat resulteerde in de 24e minuut in een doelpunt: Zetterberg kon oprukken en scoorde knap de 1-0. Vlak voor de pauze kon paars-wit de score nog aandikken: Mbo Mpenza maakte er 2-0 van, na een voorzet van Pär Zetterberg.

In de tweede helft kon Marius Mitu al snel de aansluitingstreffer scoren. Maar Jestrovic knalde 3 minuten daarna alle hoop bij de Lierenaars aan diggelen: 3-1. Diezelfde Jestrovic dikte de score nog aan vanop de penaltystip, na handspel van Jonas De Roeck. Eén minuut voor de reguliere speeltijd maakte Aruna Dindane het Brusselse feestje compleet: 5-1 werd de eindstand.

UITSLAG: 5-1

Doelpunten: 24' Zetterberg (1-0), 45' Mpenza (2-0), 47' Mitu (2-1), 50' Jestrovic (3-1), 58' Jestrovic (4-1), 89' Aruna (5-1)

RSC Anderlecht: Peersman, Deschacht, Zewlakow (53' Vanden Borre), Jestrovic (82' Legear), Mpenza, Hasi, Wilhelmsson, Zetterberg (Ngalula Mbuyi), Aruna, Kompany, Traore
K. Lierse SK: Van der Straeten, Tohoua, De Roeck, Wils, Timmermans, Delorge, Nikolovski, Milenkovic, Kacic, Solari, Mitu (82' Imschoot)

Geel: 84' De Rouck
Scheidsrechter: P. Vink (Ned)
Toeschouwers: 23812