Trebel leidt Anderlecht naar 12 op 12

VRIJDAG, 17 AUGUSTUS 2018, 22:30 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft ook zijn vierde wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Aanvoerder Trebel leidde met twee vrije trappen Anderlecht naar een 2-0-zege. Voor de rust scoorde hij zelf, na de pauze bood hij Dimata een doelpunt aan. Enig minpunt was de verdiende rode kaart voor Vranjes.

Van bij de aftrap nam Anderlecht het heft in handen, maar het was wachten tot halfweg de eerste helft op kansen. Die volgden elkaar toen in sneltempo op. Eerst moest Werner redding brengen op pogingen van Dimata en Vranjes. Nadien probeerde Trebel het vanop de eigen helft, maar zijn bal stierf over Werner op de lat. De grootste kans was voor Dimata, maar hij schoot van dichtbij over.

Tien minuten voor de pauze floot Lambrechts een strafschop na een overtreding op Dimata. De VAR corrigeerde terecht naar een vrije trap: de fout gebeurde buiten het strafschopgebied. Geen probleem, oordeelde Trebel. Hij trapte het leer mooi in de verste hoek in doel. Kort voor de rust was Bornauw te verrast om de 2-0 tegen de touwen te koppen.

Na de pauze duurde het even voor Anderlecht de draad weer opnam. Moeskroen kreeg enkele kansen en de 1-1 hing zowaar in de lucht. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Trebel gooide een vrije schop voor doel. Milic raakte de bal even aan en Dimata trapte hem tegen de touwen. Zijn vijfde treffer van het seizoen.

Amuzu kreeg een mooie kans om de score uit te diepen, maar schijn schot in de korte hoek werd gered door Werner. Tien minuten voor tijd ging dan het licht uit bij Vranjes. De Bosniër tacklede met twee voeten vooruit en kreeg terecht rood. Invaller Kuzmanovic was nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar Didillon hield voor het eerst dit seizoen zijn netten schoon.