Waar zitten Bakkali, Adzic en Abazaj?

DINSDAG, 14 AUGUSTUS 2018, 07:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht haalde deze zomer met Zakaria Bakkali, Luka Adzic en Kristal Abazaj drie flankspelers met een actie in huis, maar enkel Bakkali haalde amper één keer het wedstrijdblad. Moet Hein Vanhaezebrouck niet van hen weten of is er iets anders aan de hand?

Het Nieuwsblad weet dat de zware voorbereiding hun impact heeft gehad op het drietal. "Luka moest even wennen aan de intensiteit", zo zegt vader Adzic. Bovendien sukkelden zowel Adzic als Abazaj even met een blessure en dat zorgde meteen voor een achterstand. Die zijn ze wel aan het goedmaken. "Over twee tot drie weken moet Luka helemaal klaar zijn. Luc Devroe is heel tevreden over hem."

Abazaj haalde afgelopen weekend voor het eerst de wedstrijdkern, maar hij viel af na de opwarming. Volgens Vanhaezebrouck zal hij zijn kans zeker krijgen. Wel moet hij nog iets meer teamspeler worden en minder de individuele actie opzoeken.

Bakkali zat tijdens de openingsspeeldag in Kortrijk op de bank, maar viel daarna twee keer naast de wedstrijdkern. De Luikenaar verloor tijdens de voorbereiding al twee kilogram, maar er moet nog wat af. Ook hij moet de trainingsintensiteit nog opdrijven. Tijdens de oefensessies laat hij al wel regelmatig zijn splijtende acties bewonderen.

Conclusie: het trio komt er wel, maar heeft wat meer tijd nodig. Een uitleenbeurt is voor niemand aan de orde. Om hen wedstrijdritme te laten opdoen, oefent Anderlecht woensdag tegen de Saudische club van Frank Vercauteren.



anderlecht-online forum