Vrouwen: Monsterzege volstaat net niet voor kwalificatie

MAANDAG, 13 AUGUSTUS 2018, 19:00 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

DAMES De vrouwen van Anderlecht hebben zopas met 0-10 gewonnen van Martve in de kwalificatiegroep voor de Champions League. Tine De Caigny was de grote uitblinker met vijf doelpunten. Ella Van Kerkhoven (foto) scoorde twee keer. Ştefania Vătafu, Sheryl Merchiers en Ulrike De Frère namen de andere doelpunten voor hun rekening. Toch is Anderlecht uitgeschakeld. 

Glasgow City won met 0-2 van Górnik Leczna. Anderlecht, Glasgow City én Gornik Leczna eindigen zo met zes punten, waarna de onderlinge confrontaties tussen de drie ploegen de doorslag geven. Alle teams pakten daarin drie punten. Anderlecht met een doelsaldo van nul, Glasgow +1 en Gornik Lecna -1. Anderlecht wordt zo tweede in de groep.

Het tweede doelpunt van Glasgow viel pas in minuut 86. Zonder dat doelpunt eindigden de drie ploegen met een doelsaldo van 0, maar vielen de Polen af omdat 1-1 minder goed is dan 2-2. In dat geval telde het onderlinge duel tussen Anderlecht en Glasgow en werd Anderlecht groepswinnaar. 

Naast de tien groepswinnaars plaatsen ook de twee beste tweedes zich voor de groepsfaese. Moet kunnen, met zes op negen en een doelsaldo van +10 zou je denken. Maar ook hier telt de score tegen de nummer vier uit de groep niet mee. Anderlecht is dus uitgeschakeld. 



anderlecht-online forum