Waarom huurt Wolverhampton Dendoncker?

VRIJDAG, 10 AUGUSTUS 2018, 07:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Een opvallende constructie: Wolverhampton huurt Leander Dendoncker eerst een seizoen en koopt hem volgend jaar verplicht over. Waarom is Wolverhampton verplicht om deze constructie op te zetten en waarom gaat Anderlecht hierin mee?

Hoewel de Engelse clubs over massa's poen beschikken, moeten ook zij zich schikken naar de Financial Fair Play. Ze mogen niet meer uitgeven dan er binnenkomt. Wolverhampton spendeerde deze zomer al zeventig miljoen euro aan transfers. Omdat de club de voorbije seizoenen in de tweede afdeling speelde, krijgt het niet dezelfde riante tv-gelden als de andere clubs uit de Premier League. Om Dendoncker te kunnen halen, moest het dus creatief zijn. Een verhuur met verplichte aankoop dus. 

Maar waarom stemde Anderlecht toe? Na een mislukt seizoen was de interesse voor Dendoncker niet dik bezaaid. Laat staan dat geïnteresseerde clubs met mooie transfersommen op de proppen kwamen. Door het bod van Wolverhampton te aanvaarden, verzekerden Coucke en Devroe zich toch van zo'n 15 miljoen euro. Enkel staat dit geld pas volgend seizoen op de rekening.

Volgens Het Nieuwsblad krijgt Anderlecht nu al één miljoen euro huursom. Volgende zomer komt daar 13.5 miljoen euro bij. Het Laatste Nieuws spreekt over een verkoopbedrag van 14 miljoen euro dat eind 2019 op de Anderlecht-rekening wordt gestort.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.