Favoriete transfer #1: Chancel Mbemba

DONDERDAG, 9 AUGUSTUS 2018, 14:36 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Hoewel hij op één staat in jullie lijst van favoriete transfers was hij even aan onze aandacht ontsnapt. Mbemba tekende namelijk twee weken geleden een contract bij Porto.

Naam:  Chancel Mbemba
Huidige club:  Porto
Positie: Centrale verdediger
Leeftijd: 24
Nationaliteit: Congolees 
Marktwaarde *: € 6.000.000

Geschiedenis:  Anderlecht plukte Mbemba in de zomer van 2012 weg in Congo. De verdediger speelde eerst een seizoen voor de beloften, alvorens naar de A-kern te worden gehaald. Mbemba speelde 77 wedstrijden voor paars-wit en was goed voor negen doelpunten.

In de zomer van 2015 betaalde Newcastle twaalf miljoen euro om hem in te lijven. Een onverdeeld succes werd het nooit. Eind juli legde Porto acht miljoen euro op tafel om hem in te lijven.

Profiel:  Mbemba is met zijn 1m82 zeker niet de grootste centrale verdediger, maar compenseert veel met zijn sprongkracht. De Congolees is snel en beschikt over een degelijke pass.

Haalbaarheid: Anderlecht ging nooit acht miljoen euro op tafel leggen voor een verdediger van 24 die zelfs in ‘The Championship’ nooit onbetwist titularis kon worden. Het wachtte tot zijn prijs zakte en hoopte dat niemand anders zou toehappen. Porto deed dat uiteindelijk dus wel.

Conclusie:Mbemba keert dus niet terug naar Anderlecht. Paars-wit ontdekte intussen met Sebastiaan Bornauw echter een andere snelle, voetballende centrale verdediger met een enorm potentieel. Kostprijs? Nul euro.

Mbemba en Matz Sels hebben intussen elders getekend, maar Anderlecht wordt nog steeds aan Lazar Markovic en Charly Musonda Junior gelinkt. Zien jullie deze zomer nog iemand uit deze lijst naar Anderlecht komen? 

* Volgens transfermarkt.de

Jullie volledige top tien:

1) Chancel Mbemba
2) Lazar Markovic
3) Kristofer Ajer
4) Cristian Benavente
5) Teun Koopmeiners
6) Matz Sels
7) Tyrell Malacia
8) Charly Musonda Junior
9) Andrija Balic
10) Dedryck Boyata
​​​​​​​



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.